Managementul situatiilor de criza la nivelul unitatii scolare

9 Octombrie 2012, Daniel Chirita

Fonduri Europene

Scoala gimnaziala "Mircea Dragomirescu" din orasul Medgidia, a derulat proiectul POSDRU /85/1.1/S/64345 din Axa prioritara:1 "Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere".

Acest program a debutat in luna februarie 2012 si se deruleaza avand urmatoarele obiective (teme): O perspectiva europeana asupra factorilor care influenteaza violenta scolara, Ameliorarea comportamentului, Scoala bine organizata, Mediul scolar de siguranta, Studii de caz pe tema implicarii comunitatii si a modului in care parteneriatele pot fi aplicate dincolo de diferente culturale si de granite etc.
Implementarea acestui proiect in cadrul unitatii de invatamant s-a facut prin mai multe modalitati si anume: informarea Consiliului de Administratie; informarea cadrelor didactice (postarea la avizier a proiectului; solicitarea dirigintilor si a invatatorilor de a oferi din mapa personala, lista cu elevii problema si modul acestora de manifestare); informarea parintilor (s-a realizat prin intermediul dirigintilor si a invatatorilor in cadrul sedintelor cu parintii; la nivelul unitatii scolare se deruleaza proiectul "Scoala parintilor", ce are ca grup tinta parintii elevilor problema); informarea elevilor prin Consiliul Scolar al Elevilor. Membrii acestui Consiliu au popularizat scopul proiectului prin organizarea unui concurs de postere cu tema "cuvant vs. lovire".
O strategie importanta de reducere a fenomenului violentei si de imbunatatire a climatului scolar este "Planul operational" al Comisiei de prevenire si reducere a violentei in mediul scolar.
Scoala este parte integranta a comunitatii largi, iar problemele cu care se confrunta ca institutie si mediu de formare a elevilor privesc intreaga societate.
"Institutia noastra scolara doreste sa ofere un climat pozitiv, de siguranta prin prevenirea situatiilor de criza educationala, oferind elevului dezvoltarea echilibrata a vietii afective in cadrul relatiilor intrascolare. Lucrarea isi propune sa vina in sprijinul profesorilor, parintilor, personalului didactic auxiliar si nedidactic, in vederea diminuarii violentei atat in mediul scolar cat si in afara acestuia, prin actiuni de prevenire a situatiilor de criza educationala, prin sprijinirea socio-educativa a elevilor in vederea imbunatatirii relatiei cadru didactic-conducatorul unitatii scolare, cadru didactic elev, elev elev, cadru didactic parinte, parinte elev", a declarat Directorul Scolii gimnaziale "Mircea Dragomirescu" profesor Eugenia Cioara.


Articole din editia din data de 9 Octombrie 2012

 • Marcela Scripcaru a castigat Trofeul "Dan Spataru"

  Fonduri Europene
 • Lucrarile la gradinita din Razoare, sistate din lipsa de fonduri

  Fonduri Europene
 • "Ziua Recoltei" la Aliman

  Fonduri Europene
 • Proiecte continuate cu greu in comuna Adamclisi

  Fonduri Europene
 • Inlocuirea pietrei cubice de pe strada principala din orasul Baneasa

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • 28 de persoane din Satu Nou au absolvit cursul de infirmier

  Fonduri Europene
 • Primăria Băneasa a lansat proiectul aResurse şi iniţiative comune dedicate mediului înconjurător (JOYRIDE)a

  Fonduri Europene
 • 5 familii din Satu Nou vor beneficia de extinderea locuințelor

  Fonduri Europene
 • Comuna Ciobanu accesează fonduri pentru creșterea producției de energie regenerabilă

  Fonduri Europene
 • 3 persoane din Satu Nou vor primi subvenții de minimis de până la 25.000 euro pentru deschiderea afacerilor

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771