Ambasadori din Orientul Mijlociu, in vizita la Primaria Medgidia

Octombrie 2012, Marinescu Daniel

Administratie locala

Joi, 04 octombrie, la Primaria Medgidia s-a aflat Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Emiratelor Unite Arabe la Bucuresti domnul Yacub Alhosani, impreuna cu Ambasadorul Regatului Arabiei Saudite domnul Abdulrahman I. Al Rassi, Ambasadorul Statului Kuwait domnul Fahad H. Sh. Almetairi si Ambasadorul Statului Qatar domnul Saad Mohamed Saad Al Kobaisi.

Vizita domniilor sale a avut ca scop cunoasterea zonei, a adminsitratiei locale si a oportunitatilor de dezvoltare locale. Delegatia a fost intampinata de primarul Marian Iordache, care a prezentat strategia de dezvoltare a Medgidiei, favorizata de asezarea geografica cu iesire la autostrada A2 si cu identificare pe coridoarele Pan-europene IV si VII (rutier si fluvial) si proiectele aflate in curs de implementare: Planul Integrat de Dezvoltare Urbana cu cele doua subproiecte -"Reabilitare/modernizare spatii verzi si parcuri in municipiul Medgidia, judetul Constanta" si "Cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in municipiul Medgidia prin achizitionarea de echipamente specifice si amenajarea unui centru de supraveghere", Proiectul de "Reabilitare trama stradala" care se afla aproape de final si realizarea unui parc de panouri fotovoltaice si a unui parc de eoliene.
Edilul le-a vorbit ambasadorilor si despre Polul de competitivitate Medgreen, in colaborare cu Univ Ovidius si mai multe firme private si de stat, ce vizeaza promovarea afacerilor specializate in ecotehnologii si surse alternative de energie. De asemenea, Marian Iordache a amintit si de faptul ca Medgidia este initiatoarea gruparii de Cooperare Teritoriala cu Raspundere Limitata Medgidia-Silistra (GECT) ce are ca scop planificarea, coordonarea, dezvoltarea, promovarea si organizarea de activitati, in vederea accesarii proiectelor finantate prin programe de cooperare teritoriala europeana si a consolidarii coeziunii economice si sociale. Nu in ultimul rand, oaspetilor le-a fost prezentat si proiectul Parcului Industrial, o alternativa favorabila atragerii investitiilor si renasterii activitatii economice in zona Medgidia, parc ce va fi realizat pe o suprafata de aproximativ 600 ha aflate in extravilanul municipiului Medgidia, in apropiere de Valea Dacilor.
"Vizita a fost una de cunoastere atat a zonei cat si a proiectelor si activitatilor noastre, cei patru ambasadori colectand informatii pe care le vor transmite in tarile pe care le reprezinta, in acest fel deschizand o portita de colaborare la viitoarele evenimente si proiecte. De asemenea, am fost invitati sa participam, anul viitor, la un important summit anual ce are loc la Abu Dhabi", a spus primarul Marian Iordache.
La intalnire a fost prezent si muftiul Iusuf Murat, care, impreuna cu edilul i-a insotit pe oaspeti la geamia din centrul orasului, vorbindu-le totodata de unitatea dintre etniile care convietuiesc in Medgidia.


Articole din editia din data de Octombrie 2012

 • Marcela Scripcaru a castigat Trofeul "Dan Spataru"

  Administratie locala
 • Lucrarile la gradinita din Razoare, sistate din lipsa de fonduri

  Administratie locala
 • "Ziua Recoltei" la Aliman

  Administratie locala
 • Proiecte continuate cu greu in comuna Adamclisi

  Administratie locala
 • Inlocuirea pietrei cubice de pe strada principala din orasul Baneasa

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771