Festivalul International "Rodul Pamantului Zilele Recoltei la Cumpana"

Octombrie 2012, Petric Radu

Social

Cea de-a X-a editie a acestui Festival a avut loc in perioada 6 - 7 octombrie 2012 si este un eveniment dedicat pamantului, gastronomiei romanesti si internationale, bogatiei etnografice si folclorice, la care au participat mai multe regiuni turistice ale Romaniei, precum si invitati din Bulgaria, Grecia, Turcia si Moldova.

Evenimentul a avut loc pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv "Victoria", situat in strada Dacia nr. 1A, intre orele 10.00 - 20.00. Manifestarea a fost deschisa de o parada a portului popular romanesc si international. Aici au venit producatori agricoli si gospodine din judetele Constanta, Suceava, Tulcea, Brasov, Prahova, Dambovita, Botosani, Bacau, Harghita, Covasna, Braila, Valcea dar si din tarile vecine Bulgaria, Turcia, Grecia si Republica Moldova. Acestia si-au prezentat harnicia si priceperea in bucatarie dar si la lucrul campului.
Scopul organizarii acestui festival a fost promovarea Romaniei ca destinatie turistica, pastrarea si promovarea traditiilor culinare ale regiunilor turistice romanesti si internationale, pastrarea sarbatorilor romanesti de traditie. Festivalul "Rodul Pamantului Zilele Recoltei" este un eveniment care pune in valoare mostenirea rurala si culturala a Dobrogei si a Romaniei.
In cadrul evenimentului au avut loc: parada portului popular, standuri de promovare turistica si gastronomica, ateliere de gastronomie aplicata, parada recoltei, concursuri de sculptura in fructe si legume, retete inedite, spectacole de muzica populara, unde au participat peste 15.000 de spectatori din tara si strainatate.
Festivalul "Rodul Pamantului Zilele Recoltei Cumpana" s-a derulat dupa urmatorul program: prima zi a fost deschisa incepand cu ora 10.00 cu parada portului popular; 10.30 11.00 deschiderea oficiala a manifestarii; 11.00 11.30 vizitarea expozitiei gastronomice, agricole si mestesugaresti; 11.30 20.30 spectacol muzical si momente artistice sustinute de interpreti consacrati precum Mariana Ionescu Capitanescu, Trupa Alesis, Ion Dragan, Liliana Giba, Marius Cristel Marin, Maria Salaru, Mariana Stan, Elena Agiu, Gina Pop, Andreea Balan si Mihai Stanescu. Seara s-a incheiat cu o discoteca in aer liber.
In plus, in ultima zi a evenimentului au sustinut spectacole Axinte, Ionut Petreaca, Nicu Albu, Marian Anton si Sirma Granzulea, a avut loc prezentarea si degustarea celei mai mari placinte dobrogene, seara fiind incheiata cu un frumos foc de artificii.


Articole din editia din data de Octombrie 2012

 • Marcela Scripcaru a castigat Trofeul "Dan Spataru"

  Social
 • Lucrarile la gradinita din Razoare, sistate din lipsa de fonduri

  Social
 • "Ziua Recoltei" la Aliman

  Social
 • Proiecte continuate cu greu in comuna Adamclisi

  Social
 • Inlocuirea pietrei cubice de pe strada principala din orasul Baneasa

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria municipiului Medgidia marchează Ziua Universală a Iei Românești

  Social
 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Siliștea au primit semințe și răsaduri pentru înființarea grădinilor

  Social
 • Ziua Internaţională a Familiei marcată la Cumpăna

  Social
 • Sprijin pentru locuitorii din comuna Dobromir, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771