Scoala de vara la Constanta

Octombrie 2012, Adrian Nicarel

Actualitate

Consiliul Judetean Constanta (CJC), in parteneriat cu Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunarii, a demarat proiectul "Itinerarii si evenimente inedite in Dobrogea", cofinantat din fonduri europene.

In cadrul acestui proiect, pe data de 27 septembrie 2012, a debutat "Scoala de vara" la Constanta, unde s-au intalnit specialisti in Turism din intreaga tara. "Prin aceasta manifestare nu ne propunem sa instruim participantii, ci sa identificam, impreuna, masuri pentru prelungirea sezonului estival", a declarat directorul general al Directiei de proiecte din cadrul CJC, Sevil Shhaideh.
Scoala de vara are ca scop organizarea de work-shopuri si dezbateri pe diverse teme ce privesc activitatea de turism din judetul Constanta si modalitati de sustinere continua a promovarii produselor turistice specifice spatiului constantean. "In prezent, am ajuns la o situatie de criza, cand sezonul estival dureaza, in practica, doar o luna si ceva, ceea ce obliga agentii economici sa majoreze tarifele, pentru a nu da faliment", a declarat vicepresedintele CJC, Cristian Darie.
Pentru dezvoltarea turismului este nevoie de o colaborare intre agentii economici, autoritatile locale si Guvernul Romaniei. "Noi, ca si autoritate locala, trebuie sa ne ocupam de crearea infrastructurii, a carei dezvoltare atrage investitii din partea agentilor economici", a spus vicepresedintele CJC. Cel mai bun exemplu privind stransa legatura intre existenta unei infrastructuri si aparitia investitorilor il reprezinta statiunea Mamaia, care s-a transformat, in timp, in cea mai aglomerata statiune.
"In urma cu 12 ani, statiunea Mamaia era uitata, toata lumea voia sa mearga in Costinesti, Neptun. Primarul Constantei, Radu Mazare, a asfaltat drumurile, a asigurat iluminatul public, a udat spatiile verzi si a obligat agentii economici sa refaca fatadele (singurul aspect hotelier in care Primaria avea autoritatea sa intervina). Refacandu-si fatadele, multi hotelieri au inceput sa investeasca si in structura unitatilor de cazare, imbunatatindu-si serviciile. Pe fondul acestor investitii, Mamaia s-a dezvoltat, ajungand, in prezent, cea mai atractiva statiune de pe litoral", a mai spus vicepresedintele Cristian Darie.
La eveniment participa reprezentanti ai autoritatilor locale, ai marilor tour-operatori, ai centrelor de informare turistica din tara si ai celor mai mari agentii de turism nationale si alti factori implicati in fenomenul turistic romanesc.
Conform vicepresedintelui Consiliului Judetean Constanta, Cristian Darie, o solutie pentru prelungirea sezonului estival si atragerea turistilor romani si straini in Constanta pentru toata durata anului, o reprezinta realizarea unei "zone libere", pe o portiune de 5-10 kilometri de la malul marii, unde sa poata functiona, printre alte unitati, si cazinouri. "Este vorba de o zona speciala pentru un anume tip de activitati, care in afara acestei "zone libere" nu ar fi permisa. In Franta, de exemplu, o asemenea zona exista. Pentru litoral ar insemna folosirea capacitatii de cazare si in afara sezonului estival", a spus vicepresedintele CJC.
Pe viitor, in localitatile de pe malul Deltei Dunarii vor fi construite mici porturi turistice, care sa usureze accesul turistilor cu barca in Delta, sa le ofere un loc in care sa poata poposi, sau un loc in care sa-si adaposteasca barca.


Articole din editia din data de Octombrie 2012

 • Sarbatoarea Recoltei si a Vinului Dobrogean la a V-a editie

  Actualitate
 • Scoala de vara la Constanta

  Actualitate
 • Parc eolian pe raza comunei Istria

  Actualitate
 • Investitii importante pentru locuitorii comunei Topraisar

  Actualitate
 • Liga a IV a de Fotbal

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

  Actualitate
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771