Proiecte importante pentru o viata mai buna a locuitorilor din Mereni

Octombrie 2012, Marinescu Daniel

Administratie locala

Atat finalizarea lucrarilor la reteaua de apa din Mereni si Osmancea dar si demararea lucrarilor la parcul eolian sunt doar cateva din investitiile importante de pe agenda edilului sef Gheorghe Chiriac.

"Speram ca in primavara anului viitor, acest amplu proiect ce vizeaza "Reabilitarea si extinderea sistemului de alimentare cu apa din Mereni si Osmancea" sa fie finalizat. In Mereni lucrarile ce s-au intins pe o suprafata de cinci km sunt terminate pe cand la Osmancea lucrarile se misca cu dificultate. Si asta pentru ca, forajele se executa pe un sol plin de piatra. Totodata, in Mereni mai sunt mici probleme de remediat insa ne mai dorim sa intram pe inca o strada si anume, strada Soarelui de cca. 300 m, ce nu a fost prinsa in proiect", a declarat pentru Graiul Dobrogei, seful autoritatii locale, Gheorghe Chiriac.
Proiectul se deruleaza cu fonduri de la Guvern, in baza Ordonantei nr.7/19 ianuarie 2006, privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural.
Edilul a mai precizat si faptul ca, constructorul a executat mai mult din tot ce inseamna lucrari decat valoarea primita. "In 2011 am mai primit suma de 4 miliarde lei vechi iar de atunci asteptam vesti bune. Se pare ca, in perioada urmatoare, pe Ordonanta 7, vor mai fi repartizati niste bani si astfel poate vom mai beneficia de ceva din partea Guvernului", ne-a mai spus edilul.
Valoarea investitiei se ridica la suma de 12 miliarde lei vechi.

Comuna Mereni, beneficiara unui parc eolian

Conform declaratiilor primarului Gheorghe Chiriac, un investitor german va amplasa in jur de 30 de turbine eoliene de 60 mw in partea de sud a comunei, pe aproximativ 300 - 400 ha teren extravilan. Aceste terenuri sunt private, apartin locuitorilor comunei.
"Societatea germana se afla pe ultima suta de metri in obtinerea tuturor avizelor necesare constructiei parcului eolian. De acest parc vor beneficia cetatenii localitatii prin plata chiriei pe teren si pe turbina dar si Consiliul Local prin plata taxelor si impozitelor. De asemenea, la construirea parcului eolian e nevoie de mana de lucru, astfel ca, oamenii vor beneficia si de locuri de munca", a afirmat edilul.


Articole din editia din data de Octombrie 2012

 • Sarbatoarea Recoltei si a Vinului Dobrogean la a V-a editie

  Administratie locala
 • Scoala de vara la Constanta

  Administratie locala
 • Parc eolian pe raza comunei Istria

  Administratie locala
 • Investitii importante pentru locuitorii comunei Topraisar

  Administratie locala
 • Liga a IV a de Fotbal

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771