Planul Urbanistic General al Medgidiei, prezentat in dezbatere publica

Octombrie 2012, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Locuitorii din Medgidia au participat saptamana trecuta la o dezbatere publica ce a avut ca teme Actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al Municipiului Medgidia si PUZ Parc Eoliene.

La primul punct al dezbaterii primarul Marian Iordache a explicat de ce este necesara actualizarea PUG-ului Medgidiei si importanta acestuia pentru urmatorii 10 ani, subliniind punctele de interes pentru societate. "Vor fi patru zone de dezvoltare in oras, in care se are in vedere construirea a 400 unitati locative si 200 locuinte tip ANL si sociale, in total un numar de 600 de unitati locative, ce vor raspunde cererilor din urmatorii zece ani. De asemenea, se va realiza un pod pietonal peste canal ce va face legatura intre zona garii si centrul orasului, si se va mari suprafata acoperita cu spatii verzi, conform normelor actuale" a spus Marian Iordache, in introducerea dezbaterii.
Arhitectii din cadrul firmei ce a realizat planul S.C. Mina M Com S.R.L., au prezentat punctele importante ale proiectului si dezvoltarile aduse orasului. Planul Urbanistic General traseaza cadrul necesar dezvoltarii urbanistice ulterioare a municipiului, pe baza propunerilor din cadrul lui putand fi intocmite strategii, programe de masuri, proiecte. Medgidia prezinta un potential de dezvoltare semnificativ, bazat pe situarea pe coridoarele pan-europene IV (rutier si feroviar) si VII (Dunarea) ce asigura legaturile internationale, densitatea mare si diversitatea cailor de transport, rezerva de terenuri cu destinatie industriala din zona nord, initiativa de creare a unui parc industrial, rezervele de roci utile din subsol, potentialul solar si cel eolian precum si cel de agrement. Conform PUG-ului prezentat, se are in vederere cresterea suprafetei intravilanului de la 1208,5 ha la 2369.68 ha, ca urmare a propunerilor de suprafete in vederea lotizarii pentru locuinte individuale si dotari aferente in zona de vest, in vecinatatea statiei meteo si in vecinatatea stadionului, in zona de sud adiacenta intravilanului existent si in zona nord a municipiului. Totodata, in zona de vest se propune si realizarea unui campus destinat comunitatii musulmane, restructurarea si revitalizarea zonei industriale nord si infiintarea unui parc logistic nod intermodal in zona de est, in vecinatatea portului.
In partea a doua a dezbaterii, arhitectul David Donos a vorbit publicului despre Planul Urbansitic Zonal al unui parc de eoliene intre Valea Dacilor si Medgidia. Parcul va fi format din 17 turbine, pe un teren arabil divizat in mai multe parcele, insumand total 48,2 ha, cu deschidere la un drum de exploatare.


Articole din editia din data de Octombrie 2012

 • Sarbatoarea Recoltei si a Vinului Dobrogean la a V-a editie

  Administratie locala
 • Scoala de vara la Constanta

  Administratie locala
 • Parc eolian pe raza comunei Istria

  Administratie locala
 • Investitii importante pentru locuitorii comunei Topraisar

  Administratie locala
 • Liga a IV a de Fotbal

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771