Sedinta extraordinara la Saraiu

18 Septembrie 2012, Petric Radu

Administratie locala

Consiliul Local al comunei Saraiu s-a intrunit pe data de 7 septembrie 2012 in sedinta extraordinara in vederea aprobarii a cinci proiecte de hotarare introduse pe ordinea de zi de edilul sef Dorinela Irimia.

Primul punct inscris pe ordinea de zi a prevazut rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al comunei pe trimestrul al III-lea din anul 2012. Cel de-al doilea proiect aprobat a fost cel privind decontarea tuturor cheltuielilor efectuate cu infiintarea Societatii Comerciale Saraiu "Progres, Dezvoltare, Servicii, Societate" cu raspundere limitata. Societatea infiintata de primarul Dorinela Irimia, functioneaza in cadrul Caminului Cultural din localitate si are drept scop gospodarirea comunei. De asemenea, cei noua consilieri locali au aprobat un alt proiect de hotarare important pentru locuitorii comunei si anume, Programul "Ghiozdanul", in vederea sustinerii invatamantului scolar si prescolar. Dorinela Irimia a declarat pentru ziarul nostru ca, prin acest program se vor oferi ghiozdane dotate cu toate rechizitele necesare unui numar de 167 de elevi si prescolari.
Un alt proiect pe ordinea de zi a fost aprobarea acordarii de "pachete de sarbatori" pentru persoanele varstnice si persoanele cu handicap din comuna Saraiu. Astfel ca, primaria ofera incepand cu acest an, de Craciun, Paste si Sf. Maria un numar de 1.000 de pachete persoanelor ce se incadreaza in acest proiect de hotarare.

Tractor pentru gospodarirea comunei

In cadrul sedintei extraordinare din data de 23 august a fost pus la cale un eveniment important pentru locuitorii comunei. Este vorba despre cel de-al doilea proiect de hotarare de pe ordinea de zi unde s-a discutat despre stabilirea datei cand va fi sarbatorita Ziua Comunei Saraiu. Edilul impreuna cu consilierii locali au decis ca aceasta zi sa fie sarbatorita pe data de 14 octombrie de Sfanta Cuvioasa Parascheva.
Un alt proiect aprobat a fost cel privind achizitia unui motor si a unei pompe pentru sistemul de alimentare cu apa al localitatii Saraiu cat si achizitia de catre S.C. "Saraiu Progres, Servicii, Dezvoltare" S.R.L., a unui tractor de 95 CP cu dotarile necesare in leasing cu plata unui avans fara TVA de 20,00% din valoare. Acest tractor va fi folosit pentru gospodarirea comunei, precum si pentru transportul resturilor menajere.
Ultimul punct inscris pe ordinea de zi a prevazut rezolvarea problemelor comunitatii invocate de primar si de consilierii locali. La acest punct s-au aprobat proiecte referitoare la: acordarea unei denumiri parcului public din comuna cu numele de "Tineretului", placarea monumentului in memoria eroilor martiri si mutarea acestuia din fata sediului Primariei in fata sediului Caminului Cultural, impozitele si taxele locale pentru aplicarea prevederilor Codului Fiscal privind inregistrarea pe rol a noului proprietar in cazul dobandirii de bunuri in vederea impozitarii.


Articole din editia din data de 18 Septembrie 2012

 • La an nou, scoala noua in Lumina

  Administratie locala
 • Procedura de selectie pentru functiile de procuror general si procuror sef al DNA, anuntata de Ministerul Justitiei

  Administratie locala
 • Sedinta extraordinara la Saraiu

  Administratie locala
 • Inceput de an scolar cu dreptul in scoala si gradinita din Ghindaresti

  Administratie locala
 • La sfarsitul lunii, pentru o zi, navodarenii vor avea apa cu presiuni scazute

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771