Zilele orasului Harsova

Septembrie 2012, Marian Carson

Social

In zilele de 21, 22 si 23 septembrie 2012, administratia locala organizeaza cea de-a IX-a editie a "Zilelor orasului Harsova". Ca in fiecare an, primarul se straduieste sa faca din aceasta sarbatoare un mare eveniment, acesta fiind organizat cu sprijinul important al sponsorilor.

Primaria Harsova, condusa de edilul sef Tudor Nadrag, a pregatit un program special cu ocazia sarbatoririi "Zilelor Orasului", in ultima zi a evenimentului harsovenii bucurandu-se de "Ziua Recoltei".
Locuitorii orasului se vor putea bucura pe parcursul celor trei zile de multe activitati inedite, acestea debutand in ziua de 21 septembrie incepand cu ora 10.00, dupa cum urmeaza: sarbatorirea in incinta primariei a "Nuntii de Aur"- moment in care vor fi aniversate cuplurile care au implinit 50 de ani de casatorie; de la ora 10.30 concurs de desene pe asfalt realizate de prescolarii de la gradinitele "Tic Pitic" si "Prichindel", locatia aleasa fiind Piata "1 Decembrie".
Sirul evenimentelor continua incepand cu ora 16.30 cu deschiderea oficiala a "Zilelor Orasului Harsova", editia a IX-a. Aceasta debuteaza cu o defilare a Fanfarei R.A.J.A. Constanta, urmata de un spectacol sustinut de ansamblurile folclorice din oras, de solisti de muzica usoara si de trupe de dans. Printre invitati se numara Ansamblul folcloric "Carsium" Casa de Cultura Harsova, Ansamblul "Prietenia" - Casa de Cultura Mihail Kogalniceanu, Ansamblul "Dobrogea" Casa de Cultura Ovidiu si trupa de Dans sportiv din Harsova.
Incepand cu ora 19.30, pe scena vor urca artisti profesionisti precum Marius Cristel, Mariana Edulescu, Ion Amititeloaie si Connect-R. Prima zi va fi incheiata cu o discoteca in aer liber organizata in Piata 1 Decembrie.
A doua zi a evenimentului isi da startul incepand cu ora 8.00 si debuteaza cu "Trasee de neuitat" excursie pentru prescolarii si scolarii din Vadu Oii la Manastirile din Nordul Dobrogei. Urmeaza apoi sa aiba loc "Cupa orasului Harsova" la Tae Keon si diferite concursuri sportive precum: Handbal fete, Handbal baieti, Fotbal Juniori si Fotbal Seniori. De asemenea, la ora 14.00 este programata o intalnire cu "Fiii orasului", unde se vor intalni conducatori de unitati economice, principali intreprinzatori dar si angajati ai primariei Harsova.
Pe scena amplasata in centrul orasului, incepand cu ora 17.00 va avea loc un spectacol sustinut de ansambluri folclorice printre care: Ansamblul Casa de Cultura din Techirghiol, "Doina Dobrogei" din Medgidia si Ansamblul "Dansuri grecesti" din Constanta.
Totodata, spre bucuria celor mici si celor mari vor mai urca pe scena si in a doua zi, incepand cu orele 19.30, artisti de seama precum Adriana Sofica, Fuego, Maria Ciobanu si Andreea Banica, seara fiind incheiata cu o discoteca in aer liber in Piata "1 Decembrie".
Ultima zi a acestui important eveniment pentru locuitorii orasului incepe la ora 9.00 cu un spectacol sustinut de ansamblurile folclorice: "Ciobanasu" din comuna Ciobanu, "Mugurelul" din orasul Cernavoda si "Carsium" din Harsova.
Incepand cu ora 10.00, autoritatea locala organizeaza o expozitie gastronomica, unde gospodinele romance dar si cele de etnie turca vor oferi spre degustat cele mai importante mancaruri specifice zonei.
Dupa aceasta minunata degustare, participantii si nu numai vor fi invitati la ultimul spectacol oferit cu ocazia "Zilelor orasului Harsova", sustinut de doamna Camira Chiru, de Ansamblul folcloric "Baladele Deltei" din orasul Tulcea si de renumitul cantaret de muzica populara, Gelu Voicu.


Articole din editia din data de Septembrie 2012

 • La an nou, scoala noua in Lumina

  Social
 • Procedura de selectie pentru functiile de procuror general si procuror sef al DNA, anuntata de Ministerul Justitiei

  Social
 • Sedinta extraordinara la Saraiu

  Social
 • Inceput de an scolar cu dreptul in scoala si gradinita din Ghindaresti

  Social
 • La sfarsitul lunii, pentru o zi, navodarenii vor avea apa cu presiuni scazute

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771