Drumul transfrontalier Lipnita - Kainargea, finalizat

Septembrie 2012, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Primaria Lipnita a organizat pe data de 6 septembrie 2012, o conferinta de presa pentru a arata stadiul lucrarilor la reabilitarea si modernizarea a 17,11 km de drum transfrontalier intre Lipnita si Kainargea.

Evenimentul s-a desfasurat in sediul primariei Lipnita, in prezenta edilului sef Florin Georgel Onescu, a echipei de management a proiectului coordonata de Manager proiect Costel Susanu, a Coordonatorului tehnic Ing. Bogdan Daniel Banu si a Asistentului Manager proiect Ana Maria Cazacu. De asemenea, au fost prezenti si reprezentanti ai localitatii Kainargea.
In cadrul proiectului au fost reabilitati si modernizati 17,11 km de drum in vederea imbunatatirii accesului la infrastructura de transport in zona transfrontaliera si facilitarea mobilitatii persoanelor.
"Proiectul in sine reprezinta rezultatul unui efort comun al autoritatilor publice locale romane si bulgare de a intreprinde impreuna o serie de actiuni prin intermediul carora comunitatile sa fie scoase din izolare si sa beneficieze de sanse reale pentru o dezvoltare echilibrata. De asemenea, beneficiile sunt mari, in primul rand se dezvolta relatiile economice, sociale si culturale intre cele doua comunitati. Era un drum greu practicabil, iarna nu se circula deloc pe el si de aici tragem concluzia ca, comunitatea a avut numai de castigat de pe urma acestui proiect. Multumesc echipei de consultanta si sper sa continuam aceste proiecte europene ", a declarat primarul Florin Georgel Onescu.
De asemenea, trebuie facuta o investitie suplimentara, realizabila cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta si anume infrastructura pentru functionarea unui punct de control la frontiera. Se discuta astfel, despre infiintarea a doua puncte de trecere a frontierei in judetul Constanta spre Bulgaria, care vor fi gata la inceputul anului viitor, cel de la Lipnita si cel din zona Dobromir, prin orasul Krushari. Partenerul proiectului, Consiliul Judetean Constanta, a facut demersurile necesare catre Ministerul Afacerilor Externe si catre Inspectoratul General al Politiei de Frontiera. Initiativa a fost inclusa intr-un proiect de hotarare a Guvernului, ce a intrat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Administratiei si Internelor.
Valoarea totala a proiectului este de 6.080.205 euro, din care 4.393.777 euro pentru comuna Lipnita si 1.686.428 euro pentru partenerul bulgar.


Articole din editia din data de Septembrie 2012

 • Drumul transfrontalier Lipnita - Kainargea, finalizat

  Administratie locala
 • Lucrari de modernizare la scoala de Arte si Meserii (SAM) "Nicolae Istratoiu" din Deleni

  Administratie locala
 • Sedinta ordinara publica in comuna Aliman

  Administratie locala
 • S-a asigurat stocul de lemne pentru scolile din Lipnita

  Administratie locala
 • 6.000 de pui vii le-au fost distribuiti navodarenilor care locuiesc la curte

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Re╚Öit Taner ├«n perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Prim─âria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitat─â. Prim─âria a solicitat finan╚Ťare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucr─âri de ├«mprejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din B─âneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771