"Baietii destepti" au cerut 870 mil. lei de la Hidroelectrica. Administratorul a respins cererile

11 Septembrie 2012, Adrian Nicarel

Actualitate

Valoarea sumelor cu care au dorit sa se inscrie "baietii destepti" in tabelul preliminar al creditorilor Hidroelectrica, companie aflata in insolventa, se ridica la 870,5 milioane lei, pretentiile fiind respinse de administratorul judiciar.

Singurul trader de energie care a solicitat despagubiri ca urmare a denuntarii contractelor bilaterale a fost Alpiq Romindustries, care a cerut 527,7 milioane de lei, a declarat luni Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al producatorului de energie.
El a spus ca restul firmelor au cerut despagubiri pentru beneficii nerealizate in perioada in care Hidroelectrica a activat clauza de forta majora din cauza secetei.
"Toate creantele cerute de baietii destepti au fost respinse in totalitate", a spus Borza.
El a adaugat ca datoriile respinse din tabelul preliminar redactat de administratorul judiciar pot fi admise in cazul unor contestatii, daca acestea sunt aprobate in instanta.
Contractele bilaterale de vanzare a energiei produse de Hidroelectrica au "vaduvit" compania de stat cu 1,2 miliarde de euro in perioada 2006-2012, din cauza preturilor mici la care beneficiarii au cumparat electricitatea, potrivit datelor prezentate anterior de catre administrator.
Euro Insol a renegociat contractele incheiate cu Alro Slatina, Elsid, Electrocarbon si Electromagnetica. Administratorul a renuntat la acordurile cu Alpiq RomEnergie, Alpiq RomIndustries, Energy Holding, EFT AG, EFT Romania si Euro P.E.C.
Hidroelectrica a activat la inceputul lunii august clauza de forta majora, pentru a doua oara in mai putin de an an, ca urmare a secetei care a dus la scaderea debitelor raurilor. Forta majora la Hidroelectrica a fost instituita si in perioada septembrie 2011 - mai 2012.


Articole din editia din data de 11 Septembrie 2012

 • Drumul transfrontalier Lipnita - Kainargea, finalizat

  Actualitate
 • Lucrari de modernizare la scoala de Arte si Meserii (SAM) "Nicolae Istratoiu" din Deleni

  Actualitate
 • Sedinta ordinara publica in comuna Aliman

  Actualitate
 • S-a asigurat stocul de lemne pentru scolile din Lipnita

  Actualitate
 • 6.000 de pui vii le-au fost distribuiti navodarenilor care locuiesc la curte

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Daună totală în livezile din județul Constanța

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771