Lansarea activitatilor proiectului "ReSearch Your Change"

Septembrie 2012, Adrian Nicarel

Social

Pe data de 27 august, incepand cu orele 11, la Caminul Cultural din satul Tortoman, comuna Tortoman, judetul Constanta, a avut loc conferinta de lansare a activitatilor proiectului "ReSearch Your Change".

"ReSearch Your Change" este un proiect implementat de asociatia non-guvernamentala Romanian Youth Movement for Democracy in perioada 1 mai 1 octombrie 2012. Acesta este finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.2 Initiative ale Tinerilor si vizeaza tinerii fara loc de munca din comunele Mircea Voda, Tortoman, Silistea si Seimeni din judetul Constanta.
In cadrul proiectului, un numar de 20 de tineri din mediul rural au participat la activitati destinate dobandirii de cunostinte si competente in vederea obtierii unui loc de munca. Acestea au avut loc in statiunea Costinesti in perioada 27 august 1 septembrie 2012, participantii avand asigurate transportul, cazarea si masa pe durata evenimentului. Tinerii participanti au invatat sa scrie CV-ul europass si scrisoarea de intentie, invatarea cautarii unui loc de munca prin intermediul site-urilor de specialitate si intelegerea necesitatii ocuparii unui loc de munca. Acestia au aflat de asemenea si oportunitatile de formare pe care le ofera Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Constanta dar si oportunitatea de a intelege procesul de recrutare de la angajatii unei companii.
Scopul principal al proiectului il constituie formarea a 20 de tineri someri din comunele Tortoman, Mircea Voda, Silistea si Seimeni din judetul Constanta in candidati viabili pentru obtinerea unui loc de munca.
Obiectivele specifice ale proiectului au fost urmatoarele: dobandirea pe parcursul activitatilor proiectului, de catre 20 de tineri proveniti din cele patru comune a cunostintelor necesare aplicarii la un loc de munca; dezvoltarea gradului de constientizare al celor 20 de tineri privind statutul lor social si a avantajelor care decurg din situatia de angajat; stabilirea in ultima zi a proiectului a unui cadru de intalnire intre cei 20 de participanti si potentialii angajatori din zona municipiului Medgidia; dezvoltarea unui Plan Personal de Actiune care sa valorifice abilitatile si competentele cu care sunt echipati participantii si care va fi pus in practica odata cu inceperea procesului de cautare al unui loc de munca; constientizarea participantilor la proiect asupra competentelor, abilitatilor si a valorilor pe care le pot folosi cu succes in procesul de gasire al unui loc de munca.
Dupa finalizarea conferintei din data de 27 august ce s-a desfasurat in comuna Tortoman, cei 20 de participanti, alaturi de echipa organizatorica, au plecat catre statiunea Costinesti. Activitatile la care tinerii au participat au fost: realizarea CV-ului EuroPass si a unei scrisori de intentie necesare obtinerii unui loc de munca sau pentru admiterea la facultate/master; postarea unui CV pe site-urile de cautare a locurilor de munca; prezentarea situatiei lipsei locurilor de munca la nivel local, national si international; exercitii si jocuri de realizare a propriilor abilitati si competente, a competitiei existente pe piata muncii sau a evolutiei personale de-a lungul timpului; testul MBTI pentru aflarea preferintelor psihologice in privinta alegerii unei meserii cat si numeroase jocuri si activitati non-formale de socializare si invatare.
La finalul training-ului fiecare participant a primit un certificat YouthPass emis de catre Comisia Europeana care va atesta participarea la activitatile proiectului.


Articole din editia din data de Septembrie 2012

 • Problema fondurilor UE e vina PDL

  Social
 • Gradinita din Mihai Viteazu va fi realizata cu bani de la bugetul local

  Social
 • Ziua Portilor Deshise la Fabrica HEINEKEN Romania din Constanta

  Social
 • Lansarea activitatilor proiectului "ReSearch Your Change"

  Social
 • Lucrari continuate in satul Lanurile

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771