S-au incheiat "Zilele Medgidiei"

Septembrie 2012, Petric Radu

Social

Cea de-a XIII-a editie a Zilelor Medgidiei a ajuns la final. Sarbatoarea orasului s-a incheiat dupa un week-end plin de evenimente, cu activitati cultural-artistice variate.

Sambata dimineata, locuitorii orasului au avut ocazia sa se delecteze la recitalul de pian al copiilor din clasele doamnelor profesoare Angela Bejenaru si Inga Postolache. Pensionarii s-au relaxat la un concurs de sah, organizat la Clubul Pensionarilor. Dupa-amiaza, de la ora 17.00, parada ansamblurilor folclorice din Medgidia si din alte localitati a incantat prin culoare, muzica si diversitate ochii celor care s-au intalnit cu ansamblurile pe traseul ce a strabatut zonele principale ale orasului. Parada a anuntat sarbatoarea folclorica de sambata seara, cand pe scena amplasata in centrul orasului au urcat, rand pe rand, ansambluri folclorice precum Brauletul, Doina Dobrogei, ansamblul Neokastro din Grecia, Karasu si solisti vocali.
Ziua de 2 septembrie a fost o zi plina de activitati la Medgidia, reprezentand data la care s-au implinit 156 de ani de la prima atestare oficiala a localitatii. Ziua a debutat cu un moment de dramaturgie ce a avut ca scop reiterarea vremurilor in care Medgidia a primit numele de la sultanul turc.

Distinctii oferite de Ziua Medgidiei

De la ora 11.00, in sala de sedinte a Pimariei Medgidia a avut loc sedinta festiva a Consiliului Local Medgidia, in cadrul careia li s-a conferit titlul de cetateni de onoare domnului Titus Corlatean, ministrul Afacerilor Externe, domnului Puiu Hasotti, ministrul Culturii si Patrimoniului National si domnului profesor universitar Kemal Karpat. Dintre acestia, a fost prezent la sedinta domnul Titus Corlatean, care a precizat faptul ca este incantat si onorat de titlul ce i s-a conferit, subliniind faptul ca distinctia primita il obliga sa ajute Medgidia si sa sustina proiectele de dezvoltare a localitatii. La sedinta a participat si IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, precum si ceteteni de onoare ai municipiului Elena Francu, Constantin Savidis. Dupa sedinta, activitatea a continuat in Foaierul Casei de Cultura a Sindicateleor "Lucian Grigorescu", unde s-a desfasurat simpozionul cu tema "Importanta tatarilor in fondarea si dezvoltarea municipiului Medgidia", moderat de domnul prof. Univ. Dr. Tasin Gemil.
Ultima seara din cadrul Zilelor Muncipiului Medgidia a inceput cu piesa Vintage, a Facultatii de Arte a Universitatii "Ovidius" din Constanta, ce a adus in fata publicului secvente din anii 70-80. Tot duminica, s-a incheiat si Festivalul de Teatru "Tanta si Costel", desfasurat la Casa Armatei din Medgidia.
Show-ul asteptat de tinerii din Medgidia si nu doar de ei a inceput la ora 21.00, iar prima vedeta care a urcat pe scena a fost Ionut Galani, acompaniat de ansamblul Asteria. Dupa momentele de muzica greceasca au incins atmosfera fetele de la trupa Like Chocolate, ritmul fierbinte continuand si dupa urcarea pe scena a indragitei Anna Lesko. Piesele care au inchis cea de-a XIII-a editie a Zilelor Medgidiei au fost interpretate de Alexandra Ungureanu si Crush, iar seara s-a terminat intr-o atmosfera de sarbatoare, cu un impresionant foc de artificii.


Album foto

 • Articole din editia din data de Septembrie 2012

 • Problema fondurilor UE e vina PDL

  Social
 • Gradinita din Mihai Viteazu va fi realizata cu bani de la bugetul local

  Social
 • Ziua Portilor Deshise la Fabrica HEINEKEN Romania din Constanta

  Social
 • Lansarea activitatilor proiectului "ReSearch Your Change"

  Social
 • Lucrari continuate in satul Lanurile

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771