Peste 3.000 de oameni au sarbatorit 112 ani de la atestarea orasului Eforie

August 2012, Iulia Fţlfan

Social

Edilul sef al orasului Eforie, Ion Ovidiu Brailoiu, alaturi de Consiliul Local, au organizat in perioada 10 - 14 august 2012 "Euforia Eforiei", eveniment dedicat zilelor orasului.

Zilele orasului Eforie au fost in acest an un prilej de sarbatoare pentru turistii aflati pe litoral. Organizatorii au pregatit nu mai putin de zece evenimente si actiuni in cadrul evenimentului "Euforia Eforiei", care marcheaza 112 ani de la atestarea documentara a orasului Eforie.
Sarbatoarea din Eforie a inceput de vineri cu Antica - Targul colectionarilor de antichitati si Tabara Nationala de Fotografie, la care au participat un numar de 20 de tineri din intreaga tara. Acestia au fotografiat peisaje din Eforie Nord si Eforie Sud, tema aleasa fiind "promovarea destinatiei turistice Eforie".
De asemenea, in ziua de sambata, la cele doua concerte din Eforie Nord si Eforie Sud, turistii i-au aplaudat frenetic pe Alexandra Ungureanu Crush, Stefania Rares, Annes, Ciro De Luca, Crossover si ansamblul folcloric "Dobroge Mandra Gradina".
Evenimentul central al manifestatiilor a avut loc tot sambata, odata cu decernarea diplomelor de onoare pentru o serie de personalitati din oras, parada portului popular si cele doua concerte, organizate la Teatrul de Vara din Eforie Nord si in zona Cazino din Eforie Sud.
Desi ploia de pe litoral a amanat putin inceputul spectacolului si decernarea diplomelor de onoare, peste 3.000 de turisti au asistat la spectacole si la focurile de artificii pregatite de primaria Eforie. Totodata, turistii au fost invitati sa participe la concursuri sportive pe plaja, la festivalul gastronomic, la Regatta Marii Negre si la Festivalul International de Sah Eforie 2012.
In acest an, manifestarile din cadrul "Euforia Eforiei" au fost organizate cu fonduri europene. Primaria a incheiat un contract de finantare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) pentru promovarea activitatilor de marketing si a produselor specifice destinatiei turistice Eforie. Proiectul se deruleaza cu bani obtinuti prin Programul Operational Regional 2017-2013.
Purtatorul de cuvant al primariei Eforie, Cecilia Cretu, a declarat ca scopul proiectului derulat este promovarea potentialului turistic al statiunii si cresterea atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica. "Euforia Eforiei reprezinta o alternativa de petrecere a timpului liber pentru turistii prezenti in statiune dar si pentru locuitorii orasului. Pe parcursul a cinci zile vor avea loc manifestari culturale, intreceri sportive pe plaja si in parcuri, concerte pe scenele amenajate pe plaja sustinute de formatii rock si pop. Toate au ca scop cresterea numarului de turisti in zona", a declarat Cecilia Cretu.


Album foto

 • Articole din editia din data de August 2012

 • Electrificarea satelor va costa peste un miliard de lei si va fi gata in 2016

  Social
 • Antonescu a eliberat din functie consilierii numiti de el la Cotroceni

  Social
 • Soprana Mirela Zafiri, de la Opera din Brasov, a murit luni, la 41 de ani

  Social
 • Incep zilele Municipiului Medgidia

  Social
 • Lacas de cult din comuna Cerchezu, in renovare

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de test─âri medicale gratuite ├«n mediul rural ÔÇ×Nu am f─âcut destulÔÇŁ ajunge ├«n Constan╚Ťa

  Social
 • Elevii premian╚Ťi din Vulturu ├«n tab─âr─â la C├ómpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu ├«n vizit─â la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani boteza╚Ťi la Cump─âna

  Social
 • Vacan╚Ť─â de vis pentru copiii din Gr─âdina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771