Lucrarile de modernizare a oborului traditional din General Scarisoreanu, la un pas de inaugurare

August 2012, Marinescu Daniel

Administratie locala

Conform declaratiilor sefului administratiei locale din comuna Amzacea Constantin Radu, pe data de 20 septembrie 2012, aceasta importanta investitie trebuie finalizata.

Oborul situat in satul General Scarisoreanu din comuna Amzacea, ce a fost construit in anul 2010, s-a dovedit a fi neincapator pentru fermierii din aceasta zona. Astfel ca, printr-un program al Consiliului Judetean Constanta (CJC), in parteneriat cu administratia locala a comunei Amzacea, targul de la General Scarisoreanu a fost extins cu aproximativ 5.000 de metri patrati. "In prezent se lucreaza intens la hala ce va fi ridicata in vederea comercializarii animalelor vii (pasari, oi, porci), incapere ce va gazdui si un cabinet medical veterinar, comerciantii putand vinde astfel, carne si branzeturi, toate verificate si sigure consumului", a declarat pentru Graiul Dobrogei, edilul sef Constantin Radu.
Locuitorii comunei si nu numai sunt foarte incantati de acest proiect, tot mai multi intelegand ca, produsele de la tara sunt mult mai sanatoase decat cele de la oras.
Investitia se ridica la aproximativ 300 de mii de lei, banii fiind suportati, in cea mai mare parte, de Consiliul Judetean Constanta (CJC).
Infiintarea oboarelor vizeaza facilitarea schimburilor comerciale intre oameni si oferirea posibilitatii producatorilor de a-si expune marfa in conditii civilizate, conforme cu normele igienico-sanitare ale Uniunii Europene.

In asteptarea banilor pentru finalizarea lucrarilor la sistemul de alimentare cu apa din Casicea

Conform declaratiilor primarului Constantin Radu, mai sunt necesari aproximativ 200.000 lei pentru a incheia aceasta importanta investitie, pana in prezent primindu-se din partea executivului suma de 500.000 lei. "Apa inregistreaza o valoare a nitritilor peste medie. Din acest motiv, de mai bine de trei ani de zile, asiguram apa plata copiilor intre de 0 si 3 ani, pentru a-i feri de bolile ce pot surveni in urma consumului apei. Ne dorim sa terminam intr-un timp cat mai scurt aceasta lucrare si speram ca, Guvernul ne va trimite fondurile necesare pentru realizarea acestei lucrari", ne-a declarat Constantin Radu.


Articole din editia din data de August 2012

 • Electrificarea satelor va costa peste un miliard de lei si va fi gata in 2016

  Administratie locala
 • Antonescu a eliberat din functie consilierii numiti de el la Cotroceni

  Administratie locala
 • Soprana Mirela Zafiri, de la Opera din Brasov, a murit luni, la 41 de ani

  Administratie locala
 • Incep zilele Municipiului Medgidia

  Administratie locala
 • Lacas de cult din comuna Cerchezu, in renovare

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771