Administrație locală

Proiect pentru asfaltarea strazilor din Murfatlar

Edilul sef al autoritatii locale, Valentin Saghiu, a organizat, vineri, 3 august 2012, o conferinta de presa cu prilejul lansarii proiectului „Modernizarea unor strazi in orasul Murfatlar”, derulat prin fonduri europene.

Acest important proiect vizeaza asfaltarea a unui numar de zece strazi din oras din mai multe cartiere, acestea reprezentand o suprafata de 2.893 metri liniari. Conform declaratiilor primarului, strazile au fost alese dintre cele pe care au fost finalizate lucrarile de amenajare a canalizarii si unde au fost racordate toate gospodariile la retea.
Proiectul are o valoare totala de 7.142.206,08 lei, din care 5.671.030,00 lei reprezinta valoarea eligibila pentru finantare. Contributia financiara a Uniunii Europene (UE) in vederea realizarii acestui proiect este de 4.556.672,60 lei, iar suma alocata de la bugetul stat este de 1.000.936,80 lei, in timp ce contributia Consiliului Local Murfatlar este de 1.584.596,68 lei.
Perioada de implementare a investitiei este de 16 luni si lucrarile ar trebui finalizate pana in luna septembrie 2013. Valentin Saghiu a mai declarat si ca „odata cu executia acestui proiect putem spune ca circa 50% dintre strazile din Murfatlar si Siminoc sunt asfaltate, urmand sa derulam si alte proiecte de reabilitare a infrastructurii rutiere”.
Acest proiect a fost demarat in vederea imbunatatirii conditiilor de viata a locuitorilor si cresterea atractivitatii orasului prin accesul la o infrastructura urbana de calitate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*