Primarul Mangaliei Mihai Claudiu Tusac a premiat trupele de teatru prezente la Mangalia Art

Mai 2012, Adrian Nicarel

Cultura

In perioada 18-20 mai 2012, Primaria Municipiului Mangalia si Teatrul "Thaliamar" au organizat a treia editie a Festivalului National de Teatru pentru Elevi si Studenti MANGALIA-ART. Au participat peste 16 trupe din localitati precum Bucuresti, Bacau, Constanta, Calarasi, Cluj-Napoca, Panciu.

Pentru al doilea an consecutiv, juriul a fost prezidat de maestrul Ion Dichiseanu, care a apreciat faptul ca de la un an la altul calitatea pregatirii tinerilor concurenti este tot mai buna.
Premiile si trofeele au fost oferite castigatorilor desemnati de juriu de catre primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac. Marele premiu MANGALIA ART a revenit anul acesta trupei PROTHA din Panciu, iar tinerii au primit cu entuziasm trofeul. Aceleasi izbucniri de bucurie au avut si tinerii de la Thaliamar-Mangalia, care au obtinut premiul I. Fericirea i-a determinat sa o imbratiseze pe cea care i-a indrumat pe drumul scenei, Aura Stuparu-Mircea.
Cea mai buna actrita in rol principal la sectiunea licee a fost desemnata Andreea Petcu, iar cea mai buna interpretare a unui rol principal masculin a fost considerata cea a bucuresteanului Victor Tapeanu. La sectiunea monolog s-au impus Blag Denisa Florentina (fete) si Mocanu Catalin (baieti).
Clasele gimnaziale au avut drept castigatoare trupa JOC din Cuza-Voda, judetul Calarasi. La interpretare masculina s-au impus doi elevi: Balan Robert si Radu Mihai. Cea mai buna interpretare feminina a unui rol principal a fost cea a Ionelei Loredana Toader, scriitoare si actrita la doar 12 ani.
Clasele primare au fost atat de bine reprezentate incat juriul nu a putut decide si a oferit premii tuturor. Astfel, trupa MAGIC LAND din Mangalia, pregatira de scriitoarea Emilia Dabu a primit diploma pentru originalitatea textului si spontaneitatea interpretarii. Trupa AGON din Constanta a primit premiul pentru credibilitate si frumusetea personajelor. Componentii trupei GIGANTIC din Calarasi au fost premiati pentru cel mai autentic spectacol. Gemenii din Mangalia ce formeaza trupa DUO G au primit un premiu pentru curajul abordarii. Cel mai bun interpret al unui rol principal masculin la sectiunea claselor I-IV s-a dovedit a fi Mihaita Ene, iar cea mai buna interpreta feminina a fost cea a Antoniei Ungureanu.
Primarul Mihai Claudiu Tusac a sustinut aceasta initiativa deoarece: "Am premiat astazi tinerii actori de maine! Toti sunt frumosi, talentati, energici! Toti au oferit spectacole si evolutii scenice demne de ceea ce numim arta dramatica. Sala a fost plina si sunt sigur ca publicul din Mangalia a apreciat munca si talentul tinerilor, care au fost indelung aplaudati. Sunt tineri pregatiti temeinic, care iau acest lucru in serios, iar indrumatorii lor merita toate aplauzele. Ma incarc de energie cand ii vad cat de exbuberant se exprima cand isi primesc premiile, rasplata muncii lor. Nu exista retineri in exprimarea lor, nu au inhibitii si spun ceea ce simt. Le doresc sa ramana asa toata viata! Ii asteptam si la editia a patra, in 2013!"


Articole din editia din data de Mai 2012

 • Legea "Big Brother" a fost adoptata. Furnizorii de telefonie si internet sunt obligati sa stocheze timp de sase luni anumite date ale abonatilor

  Cultura
 • Parlamentarii vor fi alesi prin vot uninominal pur. Pragul electoral a fost eliminat. Camera Deputatilor a aprobat proiectul initiat de Antonescu si Ponta

  Cultura
 • Primarul Mangaliei Mihai Claudiu Tusac a premiat trupele de teatru prezente la Mangalia Art

  Cultura
 • Proiecte finalizate in anul 2012

  Cultura
 • Livada proprie pentru elevii din Ciobanu

  Cultura
 • Articole din aceeasi categorie

 • Tradiția Festivalului de Lupte și Reconstituiri Istorice - DAPYX a continuat și în acest an cu mare succes - ”La Medgidia, eroii nu mor niciodată!”

  Cultura
 • Vernisajul Taberei de Pictură „Lucian Grigorescu”, veselie și culoare transpusă pe pânză

  Cultura
 • Cea de-a IX-a ediție a Festivalului „Tinere Speranțe” s-a încheiat cu succes la Medgidia

  Cultura
 • „Cartea de aur a eroilor din localitățile Siliștea și Țepeș Vodă”, lansată de Ziua Eroilor

  Cultura
 • Zilele comunei Vulturu, eveniment ajuns la a XVI a ediție

  Cultura
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771