Plaje nepregatite pentru sezonul estival

Mai 2012, Daniel Chirita

Actualitate

In cadrul unei conferinte de presa sustinuta in data de 8 mai 2012, edilul sef al orasului Eforie, Ovidiu Brailoiu a declarat ca, plajele nu sunt pregatite pentru a primii turistii dornici de o lunga vacanta.

Totodata, acesta a declarat si ca problemele sunt aceleasi in fiecare an, fara ca institutiile responsabile de administrarea plajelor sa dea semne ca sunt capabile sa rezolve dificultatile reclamate de turisti.
"Pe parcursul saptamanii trecute am facut inspectii pe toate sectoarele de plaja din Eforie Nord si Eforie Sud. Fac acest lucru in fiecare an la inceput de sezon, pentru ca orasul Eforie traieste, in principal, din turism si este in interesul nostru sa asiguram cele mai bune conditii pentru turisti. Am constatat insa ca plajele sunt din nou nepregatite pentru sezon. Apar aceleasi probleme ca in fiecare an si este clar ca nu exista nici capacitate si nici vointa necesara pentru rezolvarea acestor probleme", a declarat primarul Ion Ovidiu Brailoiu, care a aratat ca in fiecare an se primesc la primarie mii de plangeri de la turisti, iar majoritatea reclama mizeria de pe plaja, furturile, comertul ilegal si faptul ca nu exista conditii civilizate.
De asemenea, seful autoritatii locale a transmis doua mesaje catre cei care sunt responsabili de administrarea plajelor: "in primul rand, pentru administratorii plajelor si pentru firmele care au inchiriat sau subinchiriat sectoare de plaja: nu va jucati si nu va bateti joc de veniturile a cateva mii de familii din Eforie, care traiesc din turism. Le garantez celor care administreaza plajele ca voi avea toleranta zero la orice abatere si la orice actiune care va prejudicia turismul din Eforie", a mentionat primarul.
"In al doilea rand, fac un apel la Guvernul USL, care tocmai a fost instalat, sa analizeze in cel mai scurt timp problema plajelor si sa ia decizia normala, care trebuia luata de foarte mult timp: transmiterea plajelor in administrarea autoritatilor locale. In calitate de primar al orasului Eforie, sunt total nemultumit de faptul ca plajele sunt inchiriate si subinchiriate unor agenti economici total straini de litoral, care nu se pricep la aceasta activitate, care alunga prin nepriceperea lor turistii de pe litoral si care nici macar nu platesc taxe la bugetul local. Este inadmisibil ca hotelurile din Eforie, si ma refer mai ales la unitatile mari, care aduc mii de turisti in Eforie, sa nu poata avea un sector de plaja, pentru ca vin alte firme din afara, care castiga in mod inexplicabil plajele", a mai declarat Ion Ovidiu Brailoiu.


Articole din editia din data de Mai 2012

 • Legea "Big Brother" a fost adoptata. Furnizorii de telefonie si internet sunt obligati sa stocheze timp de sase luni anumite date ale abonatilor

  Actualitate
 • Parlamentarii vor fi alesi prin vot uninominal pur. Pragul electoral a fost eliminat. Camera Deputatilor a aprobat proiectul initiat de Antonescu si Ponta

  Actualitate
 • Primarul Mangaliei Mihai Claudiu Tusac a premiat trupele de teatru prezente la Mangalia Art

  Actualitate
 • Proiecte finalizate in anul 2012

  Actualitate
 • Livada proprie pentru elevii din Ciobanu

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

  Actualitate
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771