GUVERNUL PONTA A FOST INVESTIT DE PARLAMENT. Membrii Cabinetului vor depune juramantul la ora 22.30

Mai 2012, Petric Radu Dumitru

Politic

Guvernul condus de Victor Ponta a fost investit, luni, de Parlament, cu 284 de voturi "pentru" si 92 de voturi "impotriva", conform rezultatului anuntat oficial in plen. Rezultatul votului a fost anuntat de catre secretarul Camerei Georgian Pop.

Votul a fost secret, exprimat cu bile. Pentru ca Guvernul sa fie investit erau necesare voturile favorabile a 231 de parlamentari. Membrii Cabinetului Ponta urmeaza sa depuna juramantul in cursul serii, la Palatul Cotroceni.
Presedintele Traian Basescu a semnat, luni seara, decretul pentru numirea Guvernului Romaniei condus de premierul Victor Ponta.
Conform unui anunt al Administratiei prezidentiale, presedintele Traian Basescu a semnat Decretul pentru numirea Guvernului Romaniei, in urmatoarea componenta:
Victor-Viorel Ponta - prim-ministru; Florin Georgescu - viceprim-ministru, ministrul Finantelor Publice; Ioan Rus - ministrul Administratiei si Internelor; Andrei Marga - ministrul Afacerilor Externe; Titus Corlatean - ministrul Justitiei; Daniel Constantin - ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale; Mariana Campeanu - ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale; Daniel Chitoiu - ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri; Ovidiu Ioan Silaghi - ministrul Transporturilor si Infrastructurii; Rovana Plumb - ministrul Mediului si Padurilor; Eduard Hellvig - ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului; Corneliu Dobritoiu - ministrul Apararii Nationale; Ioan Mang - ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului; Vasile Cepoi - ministrul Sanatatii; Dan Nica - ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale; Mircea Diaconu - ministrul Culturii si Patrimoniului National; Leonard Orban - ministrul Afacerilor Europene; Mircea Dusa - ministrul pentru Relatia cu Parlamentul; Victor Paul Dobre - ministrul delegat pentru administratie; Lucian Isar - ministrul delegat pentru mediul de afaceri; Liviu Marian Pop - ministrul delegat pentru dialog social.
Dupa depunerea juramantului, Ponta va merge la Guvern, unde va fi asteptat de Ungureanu
Premierul Victor Ponta a anuntat, luni seara, ca, dupa ceremonia depunerii juramantului, care va avea loc la Cotroceni, va merge la Palatul Victoria, unde va isi prelua mandatul.
Cabinetul Ponta a depus juramantul la ora 22.30
"Multumesc celor care au sustinul Guvrnul USL, celor 284 de parlamentari. Este o majoritate extrem de incurajatoare, asta imi da curajul sa incepem sa punem in practica ceea ce am anuntat in programul de guvernare", a spus Ponta.
Ponta: Toti ministrii isi preiau mandatul marti dimineata, fara festivitati si protocol
Toti ministrii isi vor prelua mandatul marti dimineata, la ora 8.30, fara festivitati si protocol, dupa care se vor prezenta la Palatul Victoria pentru prima sedinta a noului Guvern, a declarat premierul Victor Ponta. El a precizat totodata ca, marti, va prelua la randul sau mandatul de prim-ministru de la predecesorul sau, dar ca va fi prezent si in Senat, alaturi de liderul PNL Crin Antonescu, pentru dezbaterea legii electorale.
"Maine dimineata, la prima ora, ne apucam de treaba", a spus Ponta.


Articole din editia din data de Mai 2012

 • Ponta acuza Guvernul Ungureanu ca a numit persoane si a incercat sa aloce bani dupa demitere

  Politic
 • GUVERNUL PONTA A FOST INVESTIT DE PARLAMENT. Membrii Cabinetului vor depune juramantul la ora 22.30

  Politic
 • Locuitorii din Eforie interesati sa se specializeze in domeniul turismului

  Politic
 • Inaugurari importante cu prilejul Zilelor Comunei Pestera

  Politic
 • Serbare campeneasca la Silistea

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Viceprimarul din Castelu, Antoneta Prodan, consideră revocarea sa din funcție un exces de putere

  Politic
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771