Locuitorii din Eforie interesati sa se specializeze in domeniul turismului

Mai 2012, Marian Carson

Administratie locala

Pe data de 3 mai, administratia locala a orasului Eforie, a organizat o conferinta de presa pentru proiectul "Calificare pentru turismul romanesc".

Evenimentul a avut ca scop publicarea rezultatelor primului an de implementare al proiectului de tip grant, in domeniul resurselor umane, din Regiunea Sud-Est a Romaniei (judetul Constanta), finantat prin Fonduri Structurale respectiv prin Fondul Social European "Investeste in oameni!"
Pana in acest moment, s-au inscris un numar de aproximativ 200 de persoane interesate sa urmeze cursurile organizate pentru cele 3 meserii respectiv receptioner, barman-ospatar si bucatar. Toate dosarele depuse de beneficiarii proiectului vor fi atent selectionate de o comisie de specialisti astfel incat, in functie de abilitatile si competentele fiecarui cursant, repartizarea lor pe meserii sa fie una corecta.
Proiectul isi propune cresterea nivelului de angajabilitate pentru 112 de persoane aflate in somaj din regiunea Sud-Est prin integrarea acestora intr-un curs de formare profesionala certificata si vizeaza integrarea a 112 de persoane intr-un curs de formare profesionala de calificare de nivel 2 pentru ocupatiile de receptioner, bucatar si barman ospatar. Prin activitatea de formare, grupul tinta dobandeste competente pentru care exista cerere pe piata fortei de munca din regiune, creste nivelul de angajabilitate pentru grupul tinta si, nu in ultimul rand, contribuie in mod direct la insertia profesionala a membrilor grupului tinta.
Proiectul constituie si o masura activa de implementare a strategiei Europa 2020 deoarece prin intermediul activitatilor sale contribuie la atingerea tintei de ocupare de 75% pentru femeile si barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 64 de ani. Activitatea de formare profesionala de tip calificare realizata in cadrul prezentului proiect contribuie in mod direct la realizarea acestui obiectiv.
Evenimentul s-a desfasurat cu participarea reprezentatului legal al primariei Eforie, edilul sef Ion Ovidiu Brailoiu, a reprezentantilor partenerului transnational (doamna Sandra Garcia), a echipei de proiect manager de proiect Anduena Dogaru, a grupului tinta persoanele ce vor urma cursurile de instruire, a reprezentantilor mass-media, etc.
"In primul rand, cetatenii din Eforie mi-au semnalat faptul ca nu au diplomele care sa le ateste meseriile pe care le pratica in domeniul turismului. Desi sunt oameni care fac aceleasi meserii de zeci de ani, multi nu au diplomele care sa ateste aceste meserii. Prin urmare, este foarte greu sa isi schimbe locurile de munca sau sa isi gaseasca un loc de munca stabil. In al doilea rand, foarte multe unitati turistice din Eforie aduc personal din alte judete si nu ofera o sansa pentru cetatenii din orasul nostru. Aceasta este o problema foarte serioasa. In Eforie exista multi oameni care vor sa munceasca, dar care nu isi pot gasi un loc de munca in oras. In calitate de primar nu pot tolera o astfel de situatie. Cu tot respectul pentru cei care vin la munca in Eforie, vreau ca in primul rand cetatenii din orasul nostru sa aiba un loc de munca. Pornind de la aceste solicitari ale cetatenilor, am gandit si am depus proiectul "Calificare pentru turismul romanesc", pe care il implemntam in acest moment. Este un proiect de peste 20 de miliarde de lei, cofinantat din fonduri europene, iar contributia administratiei din Eforie este minima", a declarat Ion Ovidiu Brailoiu.
Prin acest proiect, somerii din Eforie vor obtine o diploma recunoscuta international si vor putea invata o meserie. Pentru aceasta beneficiarii vor primi si o indemnizatie in valoare de 1000 de lei.


Articole din editia din data de Mai 2012

 • Ponta acuza Guvernul Ungureanu ca a numit persoane si a incercat sa aloce bani dupa demitere

  Administratie locala
 • GUVERNUL PONTA A FOST INVESTIT DE PARLAMENT. Membrii Cabinetului vor depune juramantul la ora 22.30

  Administratie locala
 • Locuitorii din Eforie interesati sa se specializeze in domeniul turismului

  Administratie locala
 • Inaugurari importante cu prilejul Zilelor Comunei Pestera

  Administratie locala
 • Serbare campeneasca la Silistea

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Trei proiecte de hotărâre aprobate în ședința extraordinară a lunii iunie, în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Consilierii locali din Medgidia, convocați în ședință extraordinară

  Administratie locala
 • Ziua Eroilor marcată la Cumpăna

  Administratie locala
 • 13 proiecte de hotărâre aprobate în ședința ordinară a lunii mai, în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Bugetul comunei Mereni a fost aprobat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771