Inaugurari importante cu prilejul Zilelor Comunei Pestera

Mai 2012, Iulia Flfan

Social

Valentin Vrabie, edilul sef al comunei a organizat o mare petrecere de Ziua comunei pe data de 28 aprilie 2012. Serbarea campeneasca, organizata intre Pestera si Izvorul Mare, a strans 21.000 de persoane, vrajite de frumusetea acestui mare eveniment.

Nici in acest an Valentin Vrabie nu s-a lasat mai prejos, organizand un eveniment de mari proportii, ce a devenit o emblema pentru judetul Constanta. In acest an, pe langa spectacolul de exceptie care a reunit nume mari si importante ale scenei muzicale romanesti, edilul a inaugurat si doua lucrari inedite.
Incepand cu ora 12.00, cei trei preoti parohi din comuna Pestera au sfintit doua troite recent realizate prin transformarea cismelelor amplasate pe marginea soselei ce duce de la Izvoru Mare la Pestera. "Cele doua cismele au fost transformate in troite, pentru ca apa este viata si pentru ca Dumnezeu a binecuvantat toata natura din care noi ne hranim si traim", a declarat seful autoritatii locale Valentin Vrabie.
De asemenea, incepand cu ora 12.30, localnicii au participat la deschiderea si sfintirea unui Muzeu Multietnic, amenajarea acestuia realizandu-se in incinta Caminului Cultural, pe o suprafata de 150 de metri patrati. Acest muzeu reuneste obiceiuri si traditii ale locului din cele mai vechi timpuri, cei ce i-au calcat si ii vor calca pragul gasind aici obiecte, vesminte si datini ale strabunilor aromani, turci, tatari si lipoveni. "Am deschis muzeul constient de faptul ca un popor trebuie sa isi cunoasca trecutul", a explicat Valentin Vrabie.
Primarul le-a pregatit localnicilor si nu numai, un spectacol de zile mari pe Valea Izvorului, unde se afla amenajata o zona de agrement dedicata relaxarii si distractiei. Amfitrionii petrecerii, cei care au prezentat nume celebre ale scenei muzicale romanesti, au fost bine cunoscutii si indragitii Daniel Buzdugan si Mihai Morar. Pe scena au urcat trupa Voltaj, CONNECT-R, Nicolae Furdui Iancu, Petrica Mitu Stoian, Mioara Velicu, Radu Ile, formatia Provincialii, Olga Ciolacu, Ionut Galani, Ansamblul Satra din Chisinau si Mariana Culda. La petrecerea in aer liber au fost prezenti, de asemenea, Adriana Antoni, Mariutze, Romancute, Mariana Edulescu si Iancu Gana Grai Armanesc.
"De asemenea, am amenajat parcul cu zece aparate de fitness, am impodobit cele mai importante institutii din comuna cu peste 500 de jardiniere, dorind astfel sa creez o atmosfera feerica si relaxanta", a mai declarat edilul.


Album foto

 • Articole din editia din data de Mai 2012

 • Ponta acuza Guvernul Ungureanu ca a numit persoane si a incercat sa aloce bani dupa demitere

  Social
 • GUVERNUL PONTA A FOST INVESTIT DE PARLAMENT. Membrii Cabinetului vor depune juramantul la ora 22.30

  Social
 • Locuitorii din Eforie interesati sa se specializeze in domeniul turismului

  Social
 • Inaugurari importante cu prilejul Zilelor Comunei Pestera

  Social
 • Serbare campeneasca la Silistea

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Martirii neamului românesc au fost omagiați de Ziua Eroilor, în municipiul Medgidia

  Social
 • Ziua internațională a copilului, moment de bucurie și răsfăț, în municipiul Medgidia

  Social
 • Zi de neuitat pentru copiii din Peștera

  Social
 • Daruri pentru copiii din comuna Saligny, cu ocazia zilei de 1 iunie

  Social
 • Ziua Copilului va fi marcată „altfel” anul acesta în comuna Siliștea

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771