Produse siciliene, prezentate la Medgidia

Mai 2012, Adrian Nicarel

Cultura

Vineri s-a deschis Targul de prezentare "Sicilia si savorile ei", organizat de Primaria Medgidia in parteneriat cu orasul Favara. Evenimentul a fost deschis la ora 10.00, dupa arborarea drapelului Uniunii Europene, al Romaniei si al Italiei, si intonarea celor trei imnuri.

In cadrul targului au fost expuse spre degustare produse din regiunea Sicilia, cum ar fi sosuri de tomate, dulceata din fructe mediteraneene, pasta de masline, sare de mare alimentara, cafea neagra, diverse fructe uscate, legume cultivate in zona, precum si produse bio. Alaturi de standurile cu produse siciliene au fost expuse si produse ale unor firme din Medgidia care produc dulciuri, paine, produse din mase plastice, din PVC si produse pentru tencuieli si zidarie.
Dupa deschiderea targului, in foaierul Casei de Cultura a Sindicatelor "Lucian Grigorescu" a avut loc o conferinta de presa, la care au participat primarul Marian Iordache, administratorul public Dumitru Mirica, domnii Pipo Butice, Toto Fanara si Lorenzzo Baio, reprezentantii firmei "Fawar Service", societate de promovare a produselor originare siciliene. Primarul Marian Iordache a precizat ca targul s-a nascut din fraternitatea dintre cele doua orase, exprimandu-si dorinta ca evenimentul sa deschida drumul unor alte parteneriate intre comunitatile Favara si Medgidia. "Acest targ va oferi locuitorilor savoarea si gustul Siciliei, si ii invit pe investitorii din regiunile Agrigento si Sicilia sa investeasca in zona, pentru ca relatia noastra sa se dezvolte in continuare. Am invitat, de asemenea si firme din Medgidia sa-si expuna produsele, pentru ca ambele comunitati sa fie reprezentate si sa poata relationa", a spus primarul Marian Iordache. De cealalta parte, reprezentantul oaspetilor, domnul Pipo Butice a apreciat entuziasmul localnicilor, manifestat inca de la deschiderea targului, si a precizat ca doreste ca raporturile comerciale dintre cele doua regiuni sa se dezvolte. "Am ales sa organizam acest targ la Medgidia pentru ca avem, inca de acum doi ani, o calaborare buna cu administratia locala si ne simtim ca acasa. Scopul acestui eveniment este sa prezentam produsele, pentru a caror calitate si bunatate garantez, si pe viitor sa le si vindem, pretul lor fiind accesibil", a spus domnul Pipo Butice. Toti cei interesati au putut vizita targul atat sambata cat si duminica, intre orele 10.00 17.00.


Articole din editia din data de Mai 2012

 • Nicusor Constantinescu: Am stabilit cu Ponta ca pana in august se dau inapoi pensiile, salariile

  Cultura
 • Guvernul va fi condus doar de la Palatul Victoria, nu de la Cotroceni. Lista ministrilor din GUVERNUL VICTOR PONTA

  Cultura
 • Portul Turistic Mangalia a fost laudat de presedintele Organizatiei Elene de Turism

  Cultura
 • Produse siciliene, prezentate la Medgidia

  Cultura
 • Lucrari continuate la baza sportiva din Targusor

  Cultura
 • Articole din aceeasi categorie

 • Tradiția Festivalului de Lupte și Reconstituiri Istorice - DAPYX a continuat și în acest an cu mare succes - ”La Medgidia, eroii nu mor niciodată!”

  Cultura
 • Vernisajul Taberei de Pictură „Lucian Grigorescu”, veselie și culoare transpusă pe pânză

  Cultura
 • Cea de-a IX-a ediție a Festivalului „Tinere Speranțe” s-a încheiat cu succes la Medgidia

  Cultura
 • „Cartea de aur a eroilor din localitățile Siliștea și Țepeș Vodă”, lansată de Ziua Eroilor

  Cultura
 • Zilele comunei Vulturu, eveniment ajuns la a XVI a ediție

  Cultura
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771