Drumul transfrontalier Lipnita Kainargea, finalizat in luna mai

Mai 2012, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Comuna Lipnita a organizat pe data de 25 aprilie o conferinta de presa in cadrul proiectului Drum transfrontalier Lipnita - Kainargea, in incinta Caminului Cultural din localitate.

Proiectul Drum transfrontalier Lipnita - Kainargea, este implementat in
cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania - Bulgaria 2007-2013, Axa prioritara 1: Accesibilitate, Domeniul Major de Interventie 1.1: Imbunatatirea infrastructurii de transport. Proiectul este co-finantat de Uniunea Europeana, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.
Realizarea acestui drum transfrontalier, cu sprijinul Uniunii Europene, a fost posibila prin implicarea mai multor institutii publice intr-un parteneriat eficient precum: Consiliul Local al comunei Lipnita, partener lider si semnatar al contractului de finantare nerambursabila; Municipalitatea Kainargea, Bulgaria (partener) si Consiliul Judetean Constanta tot ca partener.
Obiectivele specifice sunt reabilitarea unui total de 17,11 km de drum in vederea imbunatatirii accesului la infrastructura de transport in zona transfrontaliera si facilitarea mobilitatii bunurilor si persoanelor dar si punerea in valoare a obiectivelor turistice din zona de granita, cu efecte benefice in dezvoltarea economico-sociala a comunitatilor.
Edilul sef al comunei Florin Onescu, a declarat ca la inceputul acestui an au fost finalizate lucrarile de pietruire a portiunii de drum iar acum se lucreaza la asfaltare. Se spera ca in aproximativ doua saptamani sa se finalizeze lucrarile de modernizare a drumului transfrontalier si in luna mai sa fie realizata receptia.
Proiectul transfrontalier prevede ample lucrari de modernizare a noua kilometri de drum pe teritoriul romanesc, reprezentand lucrarile pe care trebuie sa le realizeze autoritatile din Lipnita. "Pentru primele lucrari finalizate s-a efectuat deja decontul catre firma care s-a ocupat de pietruire. Valoarea lui ajunge la 350.000 de euro, desi costul lucrarilor ajunge la 700.000 de euro. Noi ne-am bazat pe banii de la Consiliul Judetean Constanta (CJC) pentru a putea demara proiectul pentru ca de la europeni primim fondurile necesare abia la finele investitiei", a declarat primarul comunei.
Importantul proiect transfrontalier vizeaza reabilitarea a 17,1 kilometri de drum de pamant, din care noua kilometri se afla pe pamant romanesc. In proiectul transfrontalier este inclusa si infiintarea unui punct de frontiera intre Lipnita si Kainargea, cu patru benzi.
Valoarea totala a proiectului este de 6.080.205,70 euro, din care 4.393.777,00 euro pentru comuna Lipnita si 1.686.428,70 euro pentru partenerul bulgar.
Proiectul in sine reprezinta rezultatul unui efort comun al autoritatilor publice locale romane si bulgare de a intreprinde impreuna o serie actiuni prin intermediul carora comunitatile sa fie scoase din izolare si sa beneficieze de sanse reale pentru o dezvoltare echilibrata.

Articole din editia din data de Mai 2012

 • Nicusor Constantinescu: Am stabilit cu Ponta ca pana in august se dau inapoi pensiile, salariile

  Administratie locala
 • Guvernul va fi condus doar de la Palatul Victoria, nu de la Cotroceni. Lista ministrilor din GUVERNUL VICTOR PONTA

  Administratie locala
 • Portul Turistic Mangalia a fost laudat de presedintele Organizatiei Elene de Turism

  Administratie locala
 • Produse siciliene, prezentate la Medgidia

  Administratie locala
 • Lucrari continuate la baza sportiva din Targusor

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Infrastructura educa╚Ťional─â ├«n aten╚Ťia primarului Tudorel Gurgu

  Administratie locala
 • Prim─âria Albe╚Öti vrea s─â modernizeze drumurile din comun─â

  Administratie locala
 • Planuri pentru ├«nfiin╚Ťarea sistemului de distribu╚Ťie a gazelor naturale ├«n Cerchezu

  Administratie locala
 • Planuri pentru ├«nfiin╚Ťarea sistemului de distribu╚Ťie a gazelor naturale ├«n Cerchezu

  Administratie locala
 • Prim─âria Saligny a solicitat fonduri guvernametale pentru dezvoltarea comunei

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771