Comuna 23 August, in plina dezvoltare

Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localain comuna 23 August, proiectele de investitii in infrastrucutra, in invatamant si cultura sunt in totalitate demarate si in diferite faze de realizare. Din anul 2000, de cand domnul Mugur Viorel Mitrana a fost ales primar, s-a reusit constructia a trei noi gradinite, a doua noi scoli, a unui camin cultural, si a unui dispensar. Sediul politiei rurale este de asemenea la standarde europene. Majoritatea proiectelor, fie de constructii noi, fie de reabilitari sunt realizate cu bani de la guvern ori de la institutii bancare internationale, astfel ca veniturile din bugetul alocat comunei si incasarile la bugetul local sunt folosite ca si cofinantari ori pentru proiectarea de noi investitii.
Primaria are in plan constructia de la zero a inca unei gradinite, tot cu fonduri guvernamentale, in satul Dulcesti, investitie estimata la 12 miliarde de lei vechi. in sprijinul invatamantului vine si investitia programata pentru a doua jumatate a lui 2007 de reabilitare a Scolii din 23 August, finantata de la Banca Mondiala. in satele Dulcesti si Mosneni continua pietruirea drumurilor, la cei 6 km realizati pana acum, adaugandu-se inca 9 km pana la sfarsitul anului. De asemenea, va incepe reabilitarea sistemului de alimantare cu apa potabila in 23 August in luna august a.c. Iar din luna octombrie vor incepe lucrarile de refacere a zonei inundabile Tatlageacul Mic si Tatlageacul Mare, aceasta insemnand impermealizarea, dalarea si ridicarea a 12 podete. Acest proiect a intrat pe un program de finantare de la Ministerul Mediului si va costa 196 de miliarde de lei vechi. Cu ajutorul fondurilor structurale se vor demara si alter proiecte foarte importante pentru asigurarea tuturor utilitatilor si aspectului european al comunei, precum trama stradala (asfaltare, pavele la trotuaresi rigole). Proiectul este estimat la inca 5,5 milioane de euro. Tot pe bani europeni se estimeaza si realizarea canalizarii in 23 August.
Un proiect de maxim interes pentru primarie si locuitori il va constitui constructia unei policlinici, in parteneriat cu o fundatie americana, obiectiv care va deservi atat locuitorii, cat si turistii din perioada estivala.
Interesul pentru locasurile de cult din 23 August si din cele doua sate arondate este remarcabil, mai ales ca dupa renovarea, pictarea si dotarea bisericii din Dulcesti, primaria va construi si o geamie noua pentru locuitorii de cult musulman din comuna. Biserica din Mosneni urmeaza a se reabilita pana la sfarsitul verii.

Album foto

 • Articole din editia din data de Mai 2007

 • Comuna 23 August, in plina dezvoltare

  Administratie locala
 • Dornic sa puna mana pe Fruvimed Medgidia, Samson a pagubit statul roman cu sute de miliarde

  Administratie locala
 • Vesti bune, dupa 20 de ani 3.800 euro, pentru fiecare pagubit Dacia!

  Administratie locala
 • Control politic la acordarea fondurilor europene

  Administratie locala
 • Ziua Nationala a Mediului celebrata si anul acesta

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Pregătiri pentru începerea anului școlar în Fântânele. Tablete pentru toți copiii

  Administratie locala
 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771