Cetatile antice dobrogene, promovate cu fonduri europene

3 Aprilie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri Europene

Fundatia "Orizonturi culturale" a lansat, ieri, la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta, proiectul "In cautarea comorilor antice dobrogene", cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Scopul proiectului este dezvoltarea durabila a turismului cultural si istoric din regiunea Dobrogea. "Legat de acest proiect au existat multe framantari, pentru ca in ultimii doi ani de zile ne-am gandit cum sa facem sa scoatem in evidenta, sa punem in valoare mai bine o parte din patrimoniul mobil si imobil din zona Dobrogea. Am zis sa venim in sprijinul turistilor si al celor impatimiti de un turism cultural", a precizat presedintele Fundatiei "Orizonturi culturale", Eugen Coja. Pe parcursul derularii proiectului, timp de un an de zile vor fi realizate diferite activitati de promovare a cetatilor incarcate de istorie de pe teritoriul dintre Dunare si Marea Neagra.
Promovarea se va face prin intermediul unor pliante de promovare - se vor rea-liza 120.000 de bucati, din care 90.000 bucati in limba romana si 30.000 in limba engleza; cataloage de prezentare editate intr-un tiraj de 20.000 bucati, la fel in romana si engleza. De asemenea, vor fi realizate 20.000 de harti turistice. In acelasi timp, se va merge pe promovarea on-line a produsului "In cautarea comorilor antice dobrogene", concretizat prin conceperea unui portal concentrat pe calitatea informatiei. Portalul va fi un sistem informatizat integrat de informare si de promovare a obiectivelor turistice culturale si istorice din regiunea Dobrogea. Materiale promotionale vor ajunge si la toate agentiile de turism din tara, de asemenea la inspectoratele scolare.
De la Histria la Adamclisi
Potrivit organizatorilor, acest proiect abordeaza patru trasee turistice ce vor avea drept punct de plecare Cetatea Tomis - Piata Ovidiu - Muzeul de Istorie. Dintre destinatiile turistice prinse in aceasta campanie de promovare amintim cetatile Histria, Enisala, Capidava, Axiopolis, Callatis sau Monumentul Adamclisi. Valoarea proiectului "In cautarea comorilor antice dobrogene" este de 776.006,88 lei.
(Sursa: Romania libera)


Articole din editia din data de 3 Aprilie 2012

 • Copiii din Romania, victime ale coruptiei.

  Fonduri Europene
 • Ponta: In mod oficial, Romania este in recesiune. As fi preferat sa fie o gluma de 1 aprilie

  Fonduri Europene
 • Fotbal Liga a IV a

  Fonduri Europene
 • Fotbal Judetean

  Fonduri Europene
 • Constanta are o Clinica de Ortopedie de talie occidentala!

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • 28 de persoane din Satu Nou au absolvit cursul de infirmier

  Fonduri Europene
 • Primăria Băneasa a lansat proiectul aResurse şi iniţiative comune dedicate mediului înconjurător (JOYRIDE)a

  Fonduri Europene
 • 5 familii din Satu Nou vor beneficia de extinderea locuințelor

  Fonduri Europene
 • Comuna Ciobanu accesează fonduri pentru creșterea producției de energie regenerabilă

  Fonduri Europene
 • 3 persoane din Satu Nou vor primi subvenții de minimis de până la 25.000 euro pentru deschiderea afacerilor

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771