Parcul Industrial, in atentia investitorilor chinezi

Martie 2012, Ionel Nae

Administratie locala

Demersurile intense pentru amenajarea Parcului Industrial din Medgidia au dat roade, drept urmare, Primaria va primi, saptamana aceasta, vizita unei delegatii din China, din care vor face parte trei oameni de afaceri interesati sa deschida o linie de productie in cadrul parcului.

In cadrul intalnirii, primarul Marian Iordache va prezenta delegatiei chineze proiectul Parcului Industrial Medgidia si facilitatile oferite investitorilor care vor dori sa dezvolte diferite afaceri nepoluante in zona respectiva. Administratia de la Medgidia nu este la primul contact cu oamenii de afaceri chinezi, precedenta intalnire avand loc in ianuarie 2009, cand primarul s-a intalnit cu o delegatie condusa de vicepresedintele societatii China International EnergyMaterial Group Limited, Lin Qin, totodata director al societatii Zhejiang Zhongcheng Construction Group Co. Ltd. In cadrul vizitei, chinezii au declarat ca reprezinta o societate puternica, care doreste sa participe activ la construirea Parcului Industrial Medgidia. In urma discutiilor cu oaspetele din China, Iordache a declarat ca Primaria Medgidia va realiza brosuri informative in care vor fi trecute toate costurile necesare demararii investitiilor: pretul de vanzare sau concesionare a terenului, costul lunar al utilitatilor si valoarea salariului mediu. "Suntem o firma puternica si dorim sa participam activ la construirea Parcului Industrial", a declarat, la acea vreme, Lin Qin. La randul sau, Marian Iordache a spus ca intalnirea a fost utila in conditiile in care administratia de la Medgidia doreste atragerea cat mai multor investitori in zona. "In urma discutiilor, oaspetii din China s-au aratat interesati sa dezvolte capacitati de productie in Parcul Industrial Medgidia", a adaugat Iordache.
Parcul se va dezvolta pe o suprafata de 600 hectare de teren, la iesirea din Medgidia. Caracteristicile geografice favorabile arata oportunitatea realizarii acestei investitii: distanta pana la Bucuresti este de 190 km, iar pana la Constanta, de 35 km, iar aeroportul Mihail Kogalniceanu se afla la numai 35 km si Autostrada Soarelui la un km. Parcul va avea acces la DJ 222 si la calea ferata Medgidia - Negru Voda. Zona este prevazuta cu utilitatile necesare: retele de telefonie, gaze, apa, canalizare si electricitate. "Este un proiect important pentru Medgidia, care va genera mii de locuri de munca. De aceea, trebuie sa luam masuri cat mai urgente pentru ca acest parc sa fie deschis, mai ales ca sunt oameni de afaceri interesati sa investeasca in acest parc", a spus Marian Iordache.


Articole din editia din data de Martie 2012

 • Procurorul general cere ministrului Justitiei incuviintarea retinerii si arestarii lui Mihail Boldea

  Administratie locala
 • Blocuri ANL in comuna Tuzla

  Administratie locala
 • Sportul, recompensat la Eforie

  Administratie locala
 • Concurs de table cu premii substantiale, la Navodari

  Administratie locala
 • Parcul Industrial, in atentia investitorilor chinezi

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea rețea de apă

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771