Lucrari de intretinere pe faleza Cazinoului

Martie 2012, Petric Radu Dumitru

Administratie locala

Primaria Constanta a demarat o serie de lucrari pe faleza Cazinoului din Constanta. "Valurile foarte puternice au distrus o buna parte din sistemul de protectie a cetatenilor de pe faleza Cazinoului Constanta. Aceste panouri de protectie erau oricum destul de vechi si urma sa fie inlocuite in cadrul proiectului de reabilitare a falezei, proiect ce se va realiza pe bani europeni", a declarat seful serviciului Sistematizare Rutiera si Servicii Publice din cadrul Primariei Constanta, Nicolai Nutu. El a precizat ca lucrarea inceputa saptamana trecuta pe faleza Cazinoului din Constanta este provizorie. "Este vorba despre o investitie de 25.000 de lei, ce consta in inlocuirea a 15 stalpi si 21 de panouri. Imediat ce vor fi montate, vor fi vopsite in alb", a spus Nicolai Nutu.
Dupa cum bine se stie, Primaria Constanta asteapta de mai bine de jumatate de an semnarea contractului de finantare pentru proiectul de reabilitare a falezei. "Este un proiect pe care l-am depus inca de anul trecut. Reprezentantii Ministerului Dezvoltarii sunt ultimii care trebuie sa isi puna semnatura pe acest proiect pentru a putea incepe lucrarile. Initial ne-am gandit ca proiectul poate fi demarat in acelasi timp cu cel de reabilitare a Cazinoului, pe care il face Ministerul Dezvoltarii, in ideea ca utilajele nu vor strica ceea ce faceam noi daca terminam inainte proiectul de reabilitare a falezei. Pana acum, de la minister nu am vazut nicio miscare in ceea ce priveste Cazinoul. Noi speram ca in cel mai scurt timp sa ne fie semnat contractul de finantare, mai ales ca in urma cu cateva zile a avut loc si vizita de precontractare. Daca lucrurile se deruleaza repede, in toamna ne vom apuca de reabilitarea falezei Cazinoului din Constanta", a declarat viceprimarul Constantei Decebal Fagadau.
El a precizat ca acesta este doar unul din proiectele care nu pot incepe din cauza lipsei semnaturii celor de la Ministerul Dezvoltarii. "Sunt multe proiecte care daca sunt semnate pot fi demarate. Noi, ca autoritate locala, ne-am indeplinit toate sarcinile, ca dovada ca in urma cu doua zile am adus si ultimele modificari la o serie de proiecte, rezultate in urma vizitelor de precontractare. Poate ca ar fi bine ca si cei de la minister sa se miste la fel de repede, pentru ca riscam sa pierdem banii europeni", a spus Fagadau.


Articole din editia din data de Martie 2012

 • Procurorul general cere ministrului Justitiei incuviintarea retinerii si arestarii lui Mihail Boldea

  Administratie locala
 • Blocuri ANL in comuna Tuzla

  Administratie locala
 • Sportul, recompensat la Eforie

  Administratie locala
 • Concurs de table cu premii substantiale, la Navodari

  Administratie locala
 • Parcul Industrial, in atentia investitorilor chinezi

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771