Administrație locală

Alimentarea cu apa a satelor Tufani si Fantana Mare

In luna aprilie a acestui an urmeaza sa fie demarate lucrarile de executie a doua foraje hidrologice de exploatare in cele doua sate din comuna Independenta.

Seful administratiei locale, Cristea Gascan a incercat prin mai multe programe guvernamentale sa finanteze acest important proiect pentru cele 180 de familii din Tufani si 128 din Fantana Mare. Insa, nu a reusit acest lucru si astfel ca, a trebuit sa caute alte solutii pentru a duce la bun sfarsit aceasta investitie.
„Cele doua foraje vor fi executate in parteneriat cu Regia Autonoma Judeteana de Apa (RAJA), prin programul acestora de dezvoltare pe care il deruleaza la nivel judetean, banii pentru toate lucrarile provenind de la acestia. Dupa mai multe discutii avute cu domnul Felix Stroe, directorul de la Regia Autonoma Judeteana de Apa, am decis sa ne orientam spre forarea unor puturi de apa, pentru ca apoi sa gandim un sistem astfel incat apa sa ajunga in gospodariile locuitorilor celor doua sate. In acest moment, oamenii sunt „moderni” nu mai cara apa cu cobilita ci cu bidonul. Au cate doua cismele intr-o parte si alta a satului si din acest motiv imi doresc sa finalizam cu bine toate lucrarile”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, primarul Cristea Gascan.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*