DE CE MERGEM LA PSIHOLOG ?

Martie 2012, Tamara Nichita

Psihologie

Succesul in viata depinde in mare masura de aptitudinea noastra de a ne exprima sentimentele, de a-i ajuta pe cei din jurul nostru sa faca la fel. Din cauza stresului societatii moderne, preocuparile noastre s-au modificat, fiecare dintre noi fiind supus zilnic cel putin unei situatii stresante, toate acestea avand un impact asupra vietii noastre personale si profesionale.
Uneori, cei de langa noi nu ne inteleg problemele in totalitate, fiind si ei incarcati cu ale lor, uneori poate chiar ne este rusine sa discutam cu prietenii, rudele de teama de a nu fi judecati, uneori uitam ca si noi meritam sa fim fericiti. Tocmai de aceea ar fi bine sa indraznim, sa recunoastem ca avem o problema si sa dorim sa facem ceva pentru noi in primul rand.
Vrei sa schimbi acel "ceva", nici tu nu stii exact ce, dar stii ca ceva nu merge...
La psiholog mergem atunci cand simtim nevoia de a ne imbunatati calitatea vietii, cand nu mai suntem multumiti de noi si de cei din jurul nostru. Insa, la fel de adevarat este ca nu trebuie sa avem probleme neaparat pentru a merge la psiholog. El nu face decat sa ne ajute sa descoperim singuri raspunsurile pe care noi le avem de fapt deja undeva, dar nu putem ajunge la ele. Ne trebuie curaj pentru a accepta, pentru a recunoaste ca nu ne putem descurca singuri. Nu oricine este dispus sa spuna si celorlalti ca nu poate. Atunci cine ar fi in masura sa ne ajute?
Psihologul nu va rezolva problemele, doar va indruma sa le rezolvati singuri. Consilierea este un serviciu pentru oameni sanatosi care se confrunta cu o situatie deosebita, cu o trauma, cu un esec, poate cu o criza si, chiar daca au resursele necesare, nu stiu cum sa le foloseasca, nu se pot mobiliza pentru a depasi momentul.
Psihologul este pregatit profesional sa le ofere oamenilor sprijin pentru a-si rezolva problemele de viata cu care se confrunta:
o Pentru a afla mai multe lucruri despre propria persoana, despre cum sa comunicam cu ceilalti, cum sa rezolvam conflictele;
o Pentru a primi raspuns la intrebarile care ne framanta;
o Pentru a ne atinge scopurile;
o Pentru a scapa de frustrari ce au un impact negativ asupra vietii noastre;
o Pentru a gasi solutii cat mai bune in rezolvarea problemelor cu care ne confruntam zilnic;
o Pentru a deveni mai creativi si mai echilibrati;
o Pentru a avea curaj sa spunem ce ne framanta, sa fim ascultati fara sa fim judecati.
Ezitarea si teama unora dintre noi de a ne marturisi problemele este fireasca, dar curajul de o face ne aduce beneficii nebanuite. A recunoaste ca ai nevoie de ajutor specializat este un pas de a evolua ca fiinta sociala.
Viata nu este chiar atat de amara, sufletul si mintea sunt cele mai importante. Viata nu ne imblonaveste, ci noi suntem bolnavi de viata.


Articole din editia din data de Martie 2012

 • Procurorul general cere ministrului Justitiei incuviintarea retinerii si arestarii lui Mihail Boldea

  Psihologie
 • Blocuri ANL in comuna Tuzla

  Psihologie
 • Sportul, recompensat la Eforie

  Psihologie
 • Concurs de table cu premii substantiale, la Navodari

  Psihologie
 • Parcul Industrial, in atentia investitorilor chinezi

  Psihologie
 • Articole din aceeasi categorie

 • ALEGERILE NOASTRE

  Psihologie
 • Viata, Emotiile schimba realitatea

  Psihologie
 • GUTURAIUL SI GRIPA DE TOAMNA

  Psihologie
 • STAREA DE PLICTISEALA

  Psihologie
 • LUMEA IN CARE MAI TRAIM

  Psihologie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771