Harsova, un oras in care vor intra investitii de aproximativ 1.000 miliarde lei vechi

Martie 2012, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Tudor Nadrag, edilul sef al administratiei locale a inceput noul an in forta, cu determinarea de a finaliza vechile proiecte dar si de a da drumul altor investitii noi, benefice tuturor locuitorilor.

Monitorizare video pentru harsoveni

Primarul a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, a fost semnat contractul de finantare pentru proiectul privind monitorizarea video a orasului si pentru amplasarea panourilor informative, cele doua in valoare de 1,2 milioane euro. "De asemenea, urmeaza ca in cel mai scurt timp sa intram in faza organizarii licitatiei, pentru a putea demara cat mai repede lucrarile. Prin implementarea acestui proiect va creste gradul de siguranta a locuitorilor orasului Harsova, prin montarea a 200 de camere video", a declarat Tudor Nadrag. In ceea ce priveste montarea panourilor de informare, acestea se adreseaza in principal celor care tranziteaza orasul spre litoral, acestia fiind informati cu toate cele necesare.

Bloc cu risc seismic, reabilitat

"In perioada urmatoare, demaram o lucrare importanta aprobata de Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), proiect pentru care s-a tinut si licitatia", a declarat edilul din Harsova. Blocul P1 expertizat tehnic, incadrat la clasa 1 de risc seismic, este situat in strada Plantelor nr. 33 din cartierul Soveja. Cladirea P+4, cu 60 de apartamente are o suprafata desfasurata de 3.390 de metri patrati. Valoarea acestui proiect se ridica la suma de aproximativ 30 miliarde lei vechi.

Proiect de amenajare a parcurilor si spatiilor verzi din Harsova

Astazi, 13 martie, administratia locala a orasului semneaza finantarea proiectului privind amenajarea unor parcuri si a unor spatii verzi in localitate. Proiectul a fost depus in urma cu aproximativ un an si jumatate la Administratia Fondului de Mediu, valoarea acestuia ridicandu-se la suma de 11 miliarde lei vechi. Investitia va cuprinde constructia de noi parcuri precum si modernizarea spatiilor verzi de pe strazile Revolutiei, Plantelor si Vadului.

Invetitii pentru modernizarea si dezvoltarea orasului

In cel mai scurt timp, are loc receptia lucrarilor pe programul "Casa Verde" pentru Spital, Camin Cultural si Cresa, privind montarea de pompe geotermale si panouri solare dar si montarea unei eoliene in curtea spitalului ce va asigura consumul de energie. Valoarea proiectului se ridica la valoarea de 11 miliarde lei vechi.
De asemenea, saptamana trecuta administratia locala a semnat un alt contract in valoare de 800.000 euro plus TVA, ce presupune reabilitarea infrastructurii agricole pe Masura 1.2.5. Prin implementarea acestui proiect se doreste pietruirea si asfaltarea a 8 km de drum exploatare agricola. Proiectul a primit maxim de puncte si astfel se va realiza infrastructura pe DN2A Baile Termale, DN2A Vadu Oii si DN2A Ferma de Oi cu iesire la Soseaua care face legatura orasului Harsova cu comuna Ciobanu.

Proiect de anvergura in orasul Harsova

Pe data de 9 martie 2012, am semnat un contract cu finantare pe fonduri europene, ce vizeaza dezvoltarea relatiilor interumane si economice din zonele strabatute de ape curgatoare si de Dunare. In acest proiect sunt implicate comunitati din Anglia, Germania, Italia, Slovenia, Grecia si cu mandrie o spun, Harsova din Romania. Acesta presupune in primul rand, o mai buna cunoastere a zonei si a strategiei proprii de valorificare a resurselor arheologice, turistice, a apelor geotermale si imbunatatirea relatiilor interumane a comunitatilor ce se situeaza pe malul unor rauri si fluvii. Vom merge si noi cu o delegatie in toate aceste tari implicate si bineinteles, vom primi si noi vizita acestora la Harsova", ne-a declarat Tudor Nadrag.


Articole din editia din data de Martie 2012

 • EI NE-AU TRIMIS LA TAS, NOI CHIAR II VOM TRIMITE LA BRUTARIE!

  Administratie locala
 • Harsova, un oras in care vor intra investitii de aproximativ 1.000 miliarde lei vechi

  Administratie locala
 • Copiii mai mici de un an care nu primesc lapte matern au posibilitatea de a beneficia gratuit de lapte praf.

  Administratie locala
 • Salonul de plastica mica deschis pe 9 martie

  Administratie locala
 • PSIHOLOG VS PSIHIATRU

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771