Ministrul mediului anunta ca in 2012 nu vor mai fi alocate fonduri pentru amenajarea de noi parcuri

Martie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri Europene

Ministerul Mediului nu va mai aloca in anul 2012 fonduri pentru amenajarea de parcuri, dar mai sunt 200 de astfel de proiecte in derulare, pentru care exista bani alocati, a declarat, ministrul Laszlo Borbely, dupa ce Guvernul a adoptat bugetul Fondului pentru mediu.

"Nu. Anul acesta nu va fi o sesiune privind parcurile, dar sunt in momentul de fata peste 200 de investitii in derulare, deci avem alocati bani pentru plata acestora, dar nu vom avea o noua sesiune", a spus Borbely.
El a precizat ca daca Fondul de mediu ar fi avut disponibili mai multi bani pentru o noua sesiune de finantare a constructiei de parcuri, el ar fi decis ca acestea sa fie amenajate doar in mediul urban, nu si la sate, ca in anii precedenti. "Eu am mostenit 1.043 se proiecte care stateau in 4 dulapuri si nu aveam cum sa nu le analizez, pentru ca era sesiunea anuntata inainte de predecesorii mei. Daca am fi avut mai multi bani, sa anuntam o sesiune anul acesta, am fi anuntat numai pe orase", a explicat Borbely alocarile de fonduri pentru amenajarea de parcuri in mandatul sau de anul trecut.
In context, ministrul Mediului s-a declarat impotriva construirii de sali de sport si bazine de inot prin programele Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, anul acesta, in conditiile crizei economice. Borbely a sustinut ca, insa, in perioada in care el era ministru al Lucrarilor Publice, in Guvernul Tariceanu, constructia de sali de sport era benefica, in conditiile de crestere economica puternica. "Sustin cu tarie, in acea perioada de crestere economica eu cred ca a fost o decizie benefica sa construim circa 850 de sali de sport. Primul proiect nu a fost cel mai nimerit, primele 400 care nu au corespuns acelor standarde ca sa tii in aceste sali de sport competitii oficiale. Dupa ce am revenit la minister in 2005, am refacut proiectul si in perioada cand am fost la minister am reusit sa pornim peste 400 de sali de sport, care inseamna nu numai faptul ca de dimineata pana seara sunt utilizate pentru sanatatea tinerilor si pentru sportul din Romania. Eu zic ca a fost unul dintre cele mai importante programe pentru sanatatea cetatenilor din Romania", a declarat Borbely.
El s-a declarat de acord cu premierul Mihai-Razvan Ungureanu, care a criticat alocarile de fonduri publice pentru constructia masiva de bazine de inot, in actualele conditii bugetare. "E altceva acum, deci are perfecta dreptate premierul cand spune ca atunci cand suntem in recesiune am construit destule sali de sport, iar acum trebuie sa avem alte prioritati. Deci, din punctul acesta de vedere, cu piscinele, de acest program are nevoie Romania, dar in momentul de fata trebuie sa tragem frana de mana si sa vedem care sunt prioritatile cele mai urgente. Era benefic sa avem 2-3 bazine de inot competitive, pentru ca avem o traditie la inot si la polo, nu neaparat 30-40. Dar e o conceptie care la vremea respectiva a fost facuta pe alti parametri economici. In momentul de fata, evident ca avem alte prioritati", a mai adaugat ministrul Mediului, Laszlo Borbely.
(Sursa: Agerpres)


Articole din editia din data de Martie 2012

 • EI NE-AU TRIMIS LA TAS, NOI CHIAR II VOM TRIMITE LA BRUTARIE!

  Fonduri Europene
 • Harsova, un oras in care vor intra investitii de aproximativ 1.000 miliarde lei vechi

  Fonduri Europene
 • Copiii mai mici de un an care nu primesc lapte matern au posibilitatea de a beneficia gratuit de lapte praf.

  Fonduri Europene
 • Salonul de plastica mica deschis pe 9 martie

  Fonduri Europene
 • PSIHOLOG VS PSIHIATRU

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Fonduri europene pentru construirea unei școli în Darabani

  Fonduri Europene
 • 90 de panouri solare vor fi montate în Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Fonduri europene pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă în Darabani și Vâlcele

  Fonduri Europene
 • Proiect pentru extinderea unei locuințe în Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Servicii sociale pentru locuitorii din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771