Finantare pentru "Club Nautic Callatis"

Martie 2012, Ionel Nae

Administratie locala

Primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, a semnat, saptamana trecuta, un contract de finantare pentru un nou proiect de dezvoltare turistica a municipiului Mangalia. Proiectul, intitulat "Club Nautic Callatis", se deruleaza in parteneriat cu municipiul Balcik din Bulgaria si are ca scop realizarea unui centru nautic transfrontalier, cu rolul de a organiza si gazdui mari competitii nautice la nivelul bazinului Marii Negre, expozitii nautice la Mangalia si la Balcik.
Potrivit Primariei Mangalia, cladirea care va gazdui "Club Nautic Callatis" va fi o constructie P+1 in Portul Turistic Mangalia si va fi prevazuta cu 15 spatii pentru birouri, doua sali de conferinta cu toate dotarile necesare si echipamentul aferent. Suprafata construita va cuprinde 990 de metri patrati, din care 455 de metri patrati la parter si 535 de metri patrati la etajul I. Valoarea totala a proiectului este de 1.316.471 de euro, din care 84,82% reprezinta contributia Uniunii Europene, 13% contributia bugetului de stat si 2,18% contributia bugetului local.
Durata de implementare a proiectului este de 16 luni, incepand cu data incheierii contractului. "O astfel de constructie este necesara intr-un port turistic modern. Proprietarii de ambarcatiuni, participantii la competitiile de gen ne solicitau o astfel de cladire, cu toate facilitatile necesare pentru a-si desfasura activitatile: conferinte de pregatire a competitiilor, festivitati de premiere si altele. Este o continuare fireasca a proiectului Portului Turistic Mangalia, aparuta din necesitatea completarii serviciilor oferite celor care acosteaza in portul nostru si sunt convins ca, dupa finalizarea lui, vom reusi sa atragem si mai multi iubitori ai sporturilor pe apa la Mangalia", a spus primarul Claudiu Tusac.
Contractul de finantare a fost semnat intre liderul de proiect - Primaria Mangalia si Autoritatea de Management - Ministerul Dezvoltarii si Turismului, prin intermediul Biroului Regional de Dezvoltare Transfrontaliera Romania - Bulgaria, situat la Calarasi.


Articole din editia din data de Martie 2012

 • Finantare pentru "Club Nautic Callatis"

  Administratie locala
 • Proiecte continuate cu succes de edilul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu

  Administratie locala
 • Incep inscrierile in clasa zero

  Administratie locala
 • Caminul Cultural din Sipote, reabilitat

  Administratie locala
 • Comuna Cumpana printre "Cele mai frumoase sate din Romania"

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771