SOLICITAM PUBLIC DEMISIA CONDUCERII AJF CONSTANTA!

Februarie 2012, Bogdan Chirita

Sport

A.S. Steaua Sperantei Silistea doreste sa clarifice informatiile aparute in presa locala, furnizate de catre conducerea AJF Constanta, in perioada 23-25 februarie. Constatam cu stupoare si indignare, faptul ca fara nici un fel de acoperire regulamentara, conducerea AJF CONSTANTA, prin presedintele, Vasile Mihu, si vicepresedintele Guteanu Stere, furnizeaza intentionat, informatii defaimatoare, false si mincinoase, la adresa noastra, pentru a duce in eroare iubitorii sportului rege, dar si a membrilor Adunarii Generale a AJF, din care facem si noi parte. Plecand de la o simpla aplicare a regulamentului in vigoare, analizand mai amanuntit regulamentele FRF, am constatat grave abateri, incalcari si interpretari dupa ureche a acestora. Conducerea AJF, dar si comisiile aferente au emis hotarari dupa bunul plac sau propriul interes, neavand nici o baza legala conform regulamentului. Cu ar fi: "In plus, Silistea nu a depus contestatia regulamentar. Articolul 27 din ROAF, paragraful 3, punctul b, precizeaza motivele pentru care se poate face contestatie in pauza sau dupa terminarea jocului, iar cazul Culeafa nu se incadreaza." a declarat Stere Guteanu in ziarul Telegraf din 25 februarie 2012.! "de aceeasi parere este si Vasile Mihu, presedintele AJF, care sustine ca poate pune la dispozitie toata documentatia aferenta pentru a inlatura orice suspiciuni cu privire la acest caz"- detalii in cotidianul Replica din 23 februarie! Chiar si acest articol ne dovedeste pentru a nu stiu cata oara dreptatea!!! Sunt numai mizerii aruncate, fapt care dovedeste lasitatea recunoasterii ilegalitatilor nedrepatilor si abuzurilor provocate cu buna stiinta impotriva nostra.

Interesul nostru este sa se faca dreptate acest lucru fiind evident din documente!

Articol 27 din ROAF, precizeaiza negru pe alb: "Articolul 27 - Formularea contestatiilor - paragraful 1 Cluburile care apreciaza ca echipa adversa a incalcat unele prevederi regulamentare, indiferent de natura lor, au dreptul sa-si sustina cauza numai in baza unei contestatii scrise in raportul de arbitraj, iar la paragraful 2 Sesizarea se face din oficiu de forul competent, nefiind necesara formularea unei contestatii in conditiile prevazute de art. 27.1, in cazul jucatorilor aflati in stare de suspendare pentru cumul de cartonase galbene sau ca urmare a unei decizii pronuntate de comisia competenta, precum si pentru nerespectarea dispozitiilor privind obligativitatea inscrierii in raportul de arbitraj a numarului minim de jucatori formati la nivel national."
Ii multumim pe acesta cale, dovedindu-ne, inca odata, prin acest articol invocat din regulament, dreptatea pe care o sustinem. Ne intrebam oare cum a citit acest articol ajungand direct la paragraful 3! Reiese foarte clar ca se interpreteaza dupa interes aplicarea acestui regulament!

Insa, tot conform regulamentelor in vigoare, componenta actuala a Comisiilor de Disciplina si de Apel sau Recurs, nici ei nu mai stiu cum se numesc, ale AJF, sunt ilegal constituite. In Regulamentului Disciplinar al FRF in vigoare, articolul 94 Independenta, la paragraful 3 Nu pot fi membrii ai instantelor disciplinare: oficialii, colaboratorii si personalul salariat al FRF/LPF, observatorii, oficialii si salariatii membrilor afiliati FRF (cluburi, AJF/AMFB) sau membrii altor comisii ale FRF.

Toti membrii comisiilor, fosti si actuali, sunt obervatori. Iata componenta comisiilor: Fosta Comisie de Apel presedinte Zisu Florin (Techirghiol) iar membru Ali Tunceai (Techirghiol), Comisia de Disciplina presedinte Dolea Nicolae (Constanta), membri fiind Pirvu Gheorghe (Constanta) si Arginteanu Alexandru (Constanta), iar secretar Petricu Traian (Constanta) si Comisie de Apel (Recurs?!) presedinte Enache Vasile (Constanta), membrii Saracin Dumitru (Constanta) si Tudor Stancu (Constanta)
Sursa: http://www.frf-ajf.ro/constanta/observatori
Lotul de observatori din cadrul AJF Constanta - Grupa 1
Ana Costel (Constanta), Balan Razvan Viorel (Constanta), Bascoveanu Cristinel (Constanta), Carja Lucian (Constanta), Cenuse Vasile (Constanta), Corcescu Daniel (Constanta), Cristea Claudiu (Constanta), Curt Vasile (Constanta), Dumitrascu Gheorghe (Constanta), Dumitru Naum (Constanta), Florescu Catalin (Techirghiol), Fogoros Gheorghe (Constanta), Gheorghica Ioan (Constanta), Giuran Iulian (Constanta), Manea Grigore (Constanta), Mosteanu Ionel (Constanta), Motisan Dragos (Mangalia), Popescu Ion (Constanta), Soptelea Claudiu (Constanta), Tudor Stancu (Constanta), Veli Selatin (Cumpana), Ali Tunceai (Techirghiol), Arginteanu Alexandru (Constanta), Balosu Florea (Constanta), Bodnar Constantin (Constanta), Costin Costel (Constanta), Dolea Nicolae (Constanta), Dragulin Danut (Constanta), Enache Vasile (Constanta), Ghirca Ioan (Constanta), Guteanu Stere (Techirghiol),Ionita Ioan (Agigea), Mihu Vasile (Constanta), Momescu Dumitru (Constanta), Nedelcu Ovidiu (Medgidia), Pirvu Gheorghe (Constanta), Petricu Traian (Constanta), Radu Gheorghe (Constanta), Saracin Dumitru (Constanta), Smochina Ionel (Constanta), Tufan Sorin (Constanta), Zisu Florin (Techirghiol).
Incalcarea articolelor 39 si a articolul 83 cu buna stiinta, acestea specificand:
- articolul 83 - Nerespectarea obligatiilor de organizare a jocurilor care specifica:
10 Utilizarea unui numar neregulamentar de jucatori de cetatenie straina si/sau extracomunitari, in acelasi timp in teren, se sanctioneaza, din oficiu, cu pierderea jocului prin forfait
10.1 Folosirea intr-un joc oficial a unui jucator aflat in stare de suspendare sau fara drept de joc se sanctioneaza cu pierderea jocului prin forfait. Abaterile privind folosirea neregulamentara a jucatorilor extracomunitari si a jucatorilor aflati in stare de suspendare, pentru cumul de cartonase galbene sau pentru eliminari (cartonase rosii) se urmaresc din oficiu la sesizarea departamentului activitati sportive/competitii al FRF/LPF/AJF.
10.2 Dreptul de joc al unui jucator in anumite jocuri oficiale nu poate fi conditionat prin acordurile de transfer sau alte conventii intervenite intre cluburi sau intre cluburi si jucatori.
Articolul 39 Evidenta sanctiunilor
Evidenta cartonaselor, eliminarilor si suspendarilor se pastreaza de FRF, LPF sau AJF/AMFB si de catre fiecare club.
2 Cluburile sunt responsabile pentru executarea sanctiunilor de catre jucatorii si oficialii lor.
3 FRF, LPF, AJF/AMFB supravegheaza competitiile pe care le organizeaza fiecare si sesizeaza din oficiu instanta disciplinara in legatura cu jucatorii care au participat la joc in stare de suspendare datorata cumulului de cartonase galbene, eliminarii ori sanctionarii pentru alte abateri disciplinare.
Incalcarile regulamentelor in vigoare de catre persoanele din conducerea AJF-ului, conform legilor federatiei romane de fotbal, sunt pasibile cu suspendarea din activitatea sportive pe o durata de 2 ani de zile!


Album foto

 • Articole din editia din data de Februarie 2012

 • SOLICITAM PUBLIC DEMISIA CONDUCERII AJF CONSTANTA!

  Sport
 • Primaria Eforie risca sa aiba conturile blocate din cauza Guvernului

  Sport
 • Peste 176 de milioane de euro disponibili pentru prima impadurire a terenurilor agricole

  Sport
 • Cei 300 de castigatori ai lunii ianuarie la caldura si-au primit facturile pe zero. Extragerile continua!

  Sport
 • Mai multe proiecte de infrastructura au fost aprobate de Consiliul Local Navodari in sedinta extraordinara

  Sport
 • Articole din aceeasi categorie

 • Constănțeanul Andrei Timaru vicecampion național la proba de dublu a Campionatelor Naționale U10 la tenis de câmp

  Sport
 • Răzvan Burleanu în vizită la Albești

  Sport
 • Liga 3 nu se reia: fără retrogradări, serii de 18 formații în sezonul viitor!

  Sport
 • CS Medgidia va juca turneul semifinal, în perioada 12-14 iunie, în Grupa 2

  Sport
 • Medgidia invinge pe HC Dobrogea Sud II la Constanta: 30-34

  Sport
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771