Primaria Eforie risca sa aiba conturile blocate din cauza Guvernului

Februarie 2012, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Lipsa de competenta si de responsabilitate a angajatilor Ministerului Comunicatiilor impiedica finalizarea si inceperea unor investitii pe care edilul Ioan Ovidiu Brailoiu le doreste pentru cei apoximativ 10.000 de locuitori ai orasului.

Conturile administratiei locale a orasului Eforie risca sa fie blocate ca urmare a unor impedimente aparute in derularea unui contract realizat cu finantare europeana.
Edilul sef al primariei orasului Eforie, Ion Ovidiu Brailoiu, a trimis incepand cu luna ianuarie a acestui an, mai multe memorii catre: Presedintele Romaniei Traian Basescu, Primul Ministru Mihai-Razvan Ungureanu, Ministerul Comunicatiilor si Securitatii Informationale (Departamentul Management Financiar si Control), Autoritatea de Management Ministrul Economiei si catre Ministrul Valerian Vreme. Trimiterea acestor memorii au ca scop deblocarea urgenta a situatiei, ce afecteaza grav activitatea primariei Eforie.
Aceasta problema a aparut din cauza blocarii ultimei transe de rambursare pentru proiectul de investitie "Cresterea interoperabilitatii sistemelor informatice in cadrul Primariei Orasului Eforie", proiect finantat prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, Axa prioritara III Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public, Operatiunea 3.2.2. Implementarea de sisteme TIC in scopul cresterii interoperabilitatii sistemelor informatice, contract de finantare nr. 163/322/08.12.2009, SMIS 5288.
Organismul intermediar din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale a trimis, dupa trei luni de la depunerea cererii de rambursare 3, solicitari de clarificari succesive, ultima fiind primita de administratia locala Eforie pe data de 29.11.2011. Reprezentantii primariei Eforie precizeaza ca au fost trimise toate raspunsurile solicitate de catre Departamentul de Management Financiar si Control in data de 12.12.2011, insa, datorita faptului ca Departamentul de Control din cadrul O.I.P.S.I. (Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale) - M.C.S.I. nu a finalizat nota de constatare (acesta analizeaza achizitiile din cadrul proiectului din luna august a anului 2011) si din cauza faptului ca ANRMAP a intarziat transmiterea punctului de vedere cu privire la achizitiile realizate in cadrul proiectului, plata a fost suspendata.
Administratia locala Eforie mentioneaza faptul ca, achizitiile pentru care se intarzie nejustificat rambursarea ultimei transe de fonduri au fost verificate de catre Departamentul de Control.
In cursul implementarii proiectului de investitie s-a contractat un credit bancar la Exim BANK, autorizat de Comisia de Avizare din cadrul Ministerului, pentru efectuarea platilor pana la rambursarea fondurilor. Astfel ca, din luna august 2011, primaria orasului Eforie figureaza cu restanta la acest credit, exact pe suma aferenta Cererii de rambursare 3, in valoare de 778.348,71 lei.
Datorita faptului ca la finalul anului 2011, nu s-a primit niciun raspuns pentru aceasta ultima cerere de rambursare, trimisa si inregistrata la MCSI, Exim BANK Sucursala Constanta poate bloca toate conturile primariei Eforie.
In memoriile si adresele inaintate structurilor abilitate, se precizeaza ca "Ne aflam din cauza acestor intarzieri datorate procedurii de Verificare, Autorizare, Control si Plata a O.I.P.S.I. in imposibilitate de plata, in situatie de conturi bancare blocate".
Primaria Eforie va fi nevoita sa actioneze in justitie organismul intermedial din MCSI pentru recuperarea acestor sume, avand in vedere faptul ca din cauza acestor impedimente se platesc penalitati si majorari de intarziere pentru acest proiect.


Articole din editia din data de Februarie 2012

 • SOLICITAM PUBLIC DEMISIA CONDUCERII AJF CONSTANTA!

  Administratie locala
 • Primaria Eforie risca sa aiba conturile blocate din cauza Guvernului

  Administratie locala
 • Peste 176 de milioane de euro disponibili pentru prima impadurire a terenurilor agricole

  Administratie locala
 • Cei 300 de castigatori ai lunii ianuarie la caldura si-au primit facturile pe zero. Extragerile continua!

  Administratie locala
 • Mai multe proiecte de infrastructura au fost aprobate de Consiliul Local Navodari in sedinta extraordinara

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771