Primarul Mangaliei Claudiu Tusac, repus in functie

Februarie 2012, Giurgiu Cristian

Politic

Demis de prefectul Constantei pentru o presupusa stare de incompatibilitate, primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, a castigat, joi, la Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Buzau, procesul in care a atacat ordinul prin care era eliberat din functie de prefectul Constantei. Decizia nu este definitiva, dar este executorie. Este a doua oara cand Claudiu Tusac este suspendat si castiga procesul. Primarul Mangaliei sustine ca sentinta demonstreaza ca atat suspendarea sa din 2009, cat si demiterea de acum, in baza aceleiasi cauze, au fost actiuni impuse din ambitia prefectului de Constanta, care a dorit ca in Mangalia sa domneasca haosul si stirbirea imaginii sale.
De partea cealalta, prefectul Constantei a declarat ca va ataca in recurs decizia instantei in dosarul Tusac. Mai mult, demonstrand ca, pentru el, nu este decat o lupta personala, prefectul a spus ca ia in considerare emiterea unui nou ordin de suspendare din functie a primarului Mangaliei. Daca amenintarea va fi pusa in practica, va fi cea de-a treia incercare a prefectului de a-l trimite acasa pe acelasi primar ales democratic.
Referitor la procesul pe care l-a castigat la Buzau, Claudiu Tusac a spus ca isi va relua postul de primar in cel mai scurt timp si va incerca sa rezolve toate problemele de pe plan local. "In ultimele luni, Mangalia a fost intr-un haos administrativ, cu viceprimari peste viceprimari si nimeni nu mai stia cine conduce. Din cauza acestor lucruri, care au fost generate de prefect, cel mai mult au avut de suferit cetatenii, care au fost nevoiti sa stea in frig o iarna intreaga, si asta din cauza unor ambitii personale si politice ale unora. Cred ca sunt singurul primar din Romania care, suspendat de doua ori, din acelasi motiv, a castigat de fiecare data in instanta procesul impotriva celui care l-a suspendat. Chiar daca acum sentinta este cu recurs, cred ca, intr-un final, tot eu voi avea dreptate", a spus Tusac.


Articole din editia din data de Februarie 2012

 • SOLICITAM PUBLIC DEMISIA CONDUCERII AJF CONSTANTA!

  Politic
 • Primaria Eforie risca sa aiba conturile blocate din cauza Guvernului

  Politic
 • Peste 176 de milioane de euro disponibili pentru prima impadurire a terenurilor agricole

  Politic
 • Cei 300 de castigatori ai lunii ianuarie la caldura si-au primit facturile pe zero. Extragerile continua!

  Politic
 • Mai multe proiecte de infrastructura au fost aprobate de Consiliul Local Navodari in sedinta extraordinara

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Viceprimarul din Castelu, Antoneta Prodan, consideră revocarea sa din funcție un exces de putere

  Politic
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771