Dezvoltarea si modernizarea comunei Topraisar

Februarie 2012, Iulia Flfan

Administratie locala

Finalizarea lucrarilor la gradinita din comuna, a proiectului de alimentare cu apa din Topraisar si a sistemului de alimentare cu apa din satul Potarnichea sunt doar cateva din prioritatile de pe agenda edilului Gheorghe Stelian.

Administratia locala din Topraisar a demarat in urma cu 3 ani un proiect de construire a unei gradinite prin Ministerul Educatiei. "Pentru noi, construirea gradinitei nu este un moft, ci este o prioritate si mai ales o necesitate. Vom reincepe lucrarile deoarece in comuna noastra sunt 160 de copii care invata in doua schimburi si au nevoie de un spatiu modern si mai cu seama adecvat pentru desfasurarea orelor. Astfel ca, ne vedem nevoiti sa alocam bani de la bugetul primariei pentru continuarea lucrarilor, deoarece de la Minister nu a mai venit nici un ban", a declarat primarul comunei Gheorghe Stelian.
Imobilul in care va functiona gradinita este in regim P+1 si va avea o capacitate de 160 de locuri. Valoarea totala a investitiei se cifreaza la 17 miliarde de lei vechi.

Lucrari continuate la reteaua de apa de la Potarnichea

Un alt proiect initiat de primarul Gheorghe Stelian este introducerea unei retele de apa in satul Potarnichea. Intrucat primaria nu a mai primit sumele necesare de la Guvernul Romaniei pe HG 577/1997 pentru continuarea lucrarilor, acesta a decis sa aloce bani de la bugetul local pentru ca lucrarile sa poata fi continuate.
Valoarea totala a investitiei se ridica la aproximativ 2.000.000 de lei. Reteaua de alimentare cu apa va deservi aproximativ 600 de familii.

Proiect privind constructia drumului de exploatare din Topraisar

Stelian Gheorghe si-a propus ca in acest an sa demareze constructia drumului de exploatare din localitate, drum ce va ocoli comuna si va fi destinat traficului utilajelor agricole. Edilul spera sa obtina sumele pentru finantare prin Masura 1.2.5 "Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii", din cadrul Planului National de Dezvoltare Rurala. "Vestea cea buna pentru noi este aceea ca proiectul a fost declarat eligibil si astfel pot spera ca finantarea proiectului sa aiba loc cat mai curand, pentru a ne putea apuca de aceasta lucrare si pentru a construi intr-un timp cat mai scurt cei 11 km de drum", a declarat pentru Graiul Dobrogei seful administratiei locale din Topraisar.

Probleme cu energia electrica

Gheorghe Stelian a tinut sa precizeze ca localitatea Topraisar a avut cele mai mari probleme cu lumina pe perioada ninsorilor, oamenii neavand curent in case mai bine de 50 de ore. Inca mai sunt probleme cu tensiunea care cade brusc si a distrus reteaua de iluminat public. "Sper sa se rezolve cat mai curand aceste probleme", a declarat edilul pentru ziarul nostru.

Articole din editia din data de Februarie 2012

 • Ambii parinti, obligati sa-si ia concediu pentru cresterea copilului. Legea se modifica din nou, de la 1 martie

  Administratie locala
 • Dezvoltarea si modernizarea comunei Topraisar

  Administratie locala
 • Sedinta Consiliului Local Agigea

  Administratie locala
 • Investitii in comuna Fantanele

  Administratie locala
 • Pietruirea continua in comuna Sacele

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771