Sedinta Consiliului Local Agigea

Februarie 2012, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Edilul sef al administratiei locale Agigea, Cristian Cirjaliu a convocat pe 6 februarie 2012 la sediul primariei, consilierii locali ai comunei in vederea dezbaterii si aprobarii punctelor de pe ordinea de zi.

Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de interes pentru comunitate, proiecte initiate de primarul comunei Agigea. Unul dintre acestea a fost bugetul de venituri si cheltuieli, si implicit listele de investitii pentru acest an.
Cele mai importante investitii ce urmeaza a fi demarate sunt: dispensar medical in Agigea, amenajarea de parcari in localitatea Agigea, gradinita cu trei sali de clasa in Agigea - zona Sanatoriu si reabilitarea trotuarelor de pe strada N. Titulescu - tronson Drumul National stadion.

Amenajarea parcarilor din localitate

In prezent suprafetele destinate pentru aceste lucrari sunt neamenajate. Aici este vorba de un numar de 4 parcari a caror amenajare va permite parcarea autovehiculelor locuitorilor din zona. Amenajarea lor presupune o serie de lucrari, cum ar fi: executarea de sapaturi unde se va face o umplutura de piatra peste care se va asterne un strat de nisip si apoi asfalt si se vor scoate bordurile, realizandu-se trotuare care vor fi imbracate cu pavele autoblocante.
Valoare investitiei este de 415.518 lei (fara TVA) cu o durata de executie de 3 luni.

Gradinita cu 3 sali de clasa, localitatea Agigea - zona Sanatoriu

Suprafata construita este de 517 mp si o suprafata utila de 450 mp. Imobilul proiectat se desfasoara pe un nivel si este alcatuit dintr-un hol mare central de unde se accede in cele 3 sali de clasa, grupuri sanitare, vestiare, camera de curatenie, cancelarie.
Iluminatul holului va fi asigurat de un iluminator amplasat pe acoperisul terasei. Terenul apartine Consiliului Local al Comunei Agigea si este amplasat la cca. 2 m fata de strada Alexandru Ioan Cuza. In aceasta zona exista si o lotizare pentru tineri, astfel ca, primaria s-a gandit ca prin constructia acestei gradinite sa vina in sprijinul tinerilor care au copii si vor sa-si construiasca case pe terenul dat de primarie. Investitia are o valoare de aproximativ 1.389.576 lei (fara TVA) si are un termen de executie conform proiectului tehnic de aproximativ 6 luni calendaristice.

Reabilitarea trotuarelor de pe str. N.Titulescu - troson Drumul National - stadion din localitatea Agigea

Suprafata este de 4566 mp si constituie domeniul public al comunei Agigea. Acesta asigura desfasurarea traficului pietonal si accesul rutier local cu acces din strada N. Titulescu. In prezent locul prezinta degradari, gropi si fagase, lucrarea presupunand executia trotuarelor si pavarea lor.
Valoarea investitiei este de 913.230 lei (cu TVA).

Articole din editia din data de Februarie 2012

 • Ambii parinti, obligati sa-si ia concediu pentru cresterea copilului. Legea se modifica din nou, de la 1 martie

  Administratie locala
 • Dezvoltarea si modernizarea comunei Topraisar

  Administratie locala
 • Sedinta Consiliului Local Agigea

  Administratie locala
 • Investitii in comuna Fantanele

  Administratie locala
 • Pietruirea continua in comuna Sacele

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Antoneta Prodan, viceprimarul suspendat din Castelu a c├ó╚Ötigat procesul intentat de Prefectul Jude╚Ťului Constan╚Ťa

  Administratie locala
 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771