Bugetul municipiului Medgidia, aprobat in sedinta ordinara

Februarie 2012, Daniel Marinescu

Administratie locala

Saptamana trecuta, la Primaria Medgidia a avut loc sedinta ordinara a Consiliului Local Municipal. Pe ordinea de zi au fost propuse spre aprobare 11 proiecte de hotarare, toate intrunind numarul de voturi necesar pentru a fi aprobate.

La primul punct, consilierii locali au votat aprobarea unui numar de 175 de posturi de asistenti personali pentru persoanele cu handicap grav, pentru anul 2012, conform Legii 448/2006, proiect ce are in vedere rezolvarea solicitarilor persoanelor cu handicap grav de pe raza municipiului, in prezent numarul acestora fiind de 152.
In sedinta lunii februarie s-au aprobat si tarifele aferente lucrarilor practicate de S.C. Apollo Ecoterm S.R.L. Medgidia, al carui unic asociat este Consiliul Local, lucrari de intretinere a spatiilor verzi si de intretinere drumuri si infrastructura. Conform referatului de specialitate, tarifele prezentate au fost comparate cu cele ce se practica pe piata, atat in localitatile din judet cat si in cele din tara, ele fiind mult sub media cazurilor analizate, datorita tarifului orar prevazut in anexe, de 5,91 lei/h.
Un punct intens dezbatut de catre consilieri a fost reprezentat de proiectul de hotarare de aprobare a bugetului de venituri si cheltuieli al municipiului Medgidia, pe anul 2012. Fundamentarea, dimensionarea si repartizarea cheltuielilor au fost efectuate in concordanta cu atributiile ce revin autoritatii administratiei publice locale, cu prioritatile stabilite in vederea functionarii si in interesul colectivitatii locale, precum si avand in vedere investitiile ce urmeaza a se realiza in municipiu in anul 2012. Totodata, este necesara asigurarea din buget a tuturor categoriilor de cheltuieli cu prioritizarea urmatoarelor categorii: cofinantarea proiectelor europene, sustinerea programului de investitii, asigurarea protectiei si asistentei sociale pentru categoriile defavorizate, precum si asigurarea functionarii institutiilor de educatie, sanatate, cultura, tineret si sport si a aparatului propriu. "Consider bugetul din acest an a fi unul echilibrat, intrucat asigura cheltuieli proprii pentru dezvoltare, punand accent pe: cofinantarea proiectelor europene, infiintarea unei sali de sport scolare, finalizarea planului urbanistic general si a lucrarilor de infrastructura, apa, canalizare, drumuri, in zonele cele mai defavorizate", a spus primarul Marian Iordache.
A fost votat si bugetul de venituri si cheltuieli al Spitalului Municipal, precum si bugetul de venituri si cheltuieli al S.C. Apollo Ecoterm SRL, pe anul 2012.
Consilierii locali au mai aprobat si completarea inventarului domeniului privat al municipiului Medgidia, numirea reprezentantilor Consiliului Local in Consiliile de Administratie ale unitatilor de invatamant preuniversitar aflate pe raza administrativ teritoriala a municipiului, precum si aprobarea modificarii organigramei si a statului de functii ale Spitalului Municipal - in vederea asigurarii necesarului de medici in spital si acoperirea turelor de garda.


Articole din editia din data de Februarie 2012

 • Ambii parinti, obligati sa-si ia concediu pentru cresterea copilului. Legea se modifica din nou, de la 1 martie

  Administratie locala
 • Dezvoltarea si modernizarea comunei Topraisar

  Administratie locala
 • Sedinta Consiliului Local Agigea

  Administratie locala
 • Investitii in comuna Fantanele

  Administratie locala
 • Pietruirea continua in comuna Sacele

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771