Mircea Toader (PDL), despre oamenii morti in ger: au baut si au adormit acolo

Februarie 2012, Ionel Nae

Politic

Liderul deputatilor PDL a declarat luni, la Realitatea TV, ca majoritatea romanilor care au murit in ultimele zile din cauza gerului au patit-o deoarece "au baut si au adormit acolo". Ministerul Sanatatii a anuntat azi ca in Romania au murit in total 74 de oameni prin hipotermie severa.
Liderul PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader, a aparat luni guvernul pentru modul in care a actionat pentru deszapezirea drumurilor si pentru salvarea oamenilor din judetele sinistrate. El a subliniat ca dintre oamenii care au decedat in ultimele zile, doar unul a murit in masina.
"Din 80 de oameni sau 64, cati au murit, unul singur a murit in masina, restul au baut si au adormit acolo", a declarat Toader la Realitatea TV, la emisiunea Deschide Lumea.

Ministerul Sanatatii a anuntat azi ca in Romania au murit in total 74 de oameni prin hipotermie severa de la avertizarea de Cod galben de ger, emisa de meteorologi, pana luni, majoritatea victimelor fiind gasite in spatii libere, sase dintre cazuri fiind inregistrate in ultimele 24 de ore, anunta Ministerul Sanatatii.
Victimele satelor izolate: Un consilier a murit in timp ce prelua ajutoare pentru oamenii izolati
Totodata, in ultimele 24 de ore, serviciile de ambulanta si echipajele SMURD au transportat 207 persoane fara adapost si cu hipotermie in unitatile medicale sau in locurile special amenajate pentru aceasta perioada cu temperaturi scazute, conform Centrului Operativ de Urgenta al Ministerului Sanatatii.
In acest interval au fost inregistrate 6 decese in judetele Alba (2), Galati, Ialomita, Mures, Timis. Cinci dintre cele sase persoane decedate au fost gasite in afara locuintei.
De la avertizarea de ger pana luni la nivel national s-au inregistrat 74 decese din cauza hipotermiei severe.
Articole din editia din data de Februarie 2012

 • Mircea Toader (PDL), despre oamenii morti in ger: au baut si au adormit acolo

  Politic
 • Directorul Transelectrica, revocat din functie pentru proasta comunicare in privinta resurselor de energie disponibile

  Politic
 • Navodari, orasul cu unele dintre cele mai scazute facturi la caldura

  Politic
 • Transelectrica limiteaza exportul de electricitate, din cauza conditiilor meteorologice

  Politic
 • Locuintele din Mangalia, incalzite in sfarsit!

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Viceprimarul din Castelu, Antoneta Prodan, consideră revocarea sa din funcție un exces de putere

  Politic
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771