Proiectele anului 2012 pentru comuna Crucea

14 Februarie 2012, Petric Radu Dumitru

Administratie locala

Administratia locala intentioneaza sa duca la bun sfarsit mai multe proiecte, printre care finalizarea lucrarilor de reabilitare a unitatii de invatamant si constructia gradinitei din comuna.

Edilul sef al primariei Crucea, Gheorghe Frigioi ne-a declarat ca, lucrarile privind reabilitarea unitatii scolare din Crucea sunt in toi. Unul din motivele pentru care s-a dorit atat de mult aprobarea de la Inspectoratul Judetean Constanta a fost acela ca toti elevii ce isi desfasoara activitatea in aceasta institutie, sa aiba parte de conditii mult mai bune pentru studiu.

Pana in prezent au fost montate usile, geamurile, parchetul, s-a schimbat instalatia electrica si cea sanitara dar si acoperisul. In perioada urmatoare se vor realiza si ultimele finisaje atat interioare cat si exterioare.
Lucrarile sunt finantate de Ministerul Invatamantului cu fonduri de la Banca Mondiala, valoarea lucrarilor ridicandu-se la suma de 25 miliarde lei vechi. Se doreste astfel promovarea unui invatamant in care toti elevii indiferent de statutul social sa aiba sanse egale de formare si progres. Astfel, acestia vor avea posibilitatea de a deveni cetateni activi si productivi, capabili de a se integra cu succes in viata comunitatii si pe piata fortei de munca.

Gradinita in comuna Crucea

Un alt proiect ce se doreste a fi demarat in acest an este construirea unei gradinite cu spatii de joaca, administratia locala punand la dispozitie terenul pe care urmeaza sa fie construita unitatea de invatamant. Si acest important proiect este finantat tot de Ministerul Educatiei. Cladirea in suprafata de 2.000 mp, va cuprinde pe langa salile de clasa, spatii special amenajate pentru joaca, sala pentru activitati culturale, cabinet medical, etc. Conform edilului comunei Crucea Gheorghe Frigioi, aceasta unitate va gazdui un numar de 50 de copii. Valoarea investitiei se ridica la suma de 5 miliarde lei vechi.

Articole din editia din data de 14 Februarie 2012

 • Mircea Toader (PDL), despre oamenii morti in ger: au baut si au adormit acolo

  Administratie locala
 • Directorul Transelectrica, revocat din functie pentru proasta comunicare in privinta resurselor de energie disponibile

  Administratie locala
 • Navodari, orasul cu unele dintre cele mai scazute facturi la caldura

  Administratie locala
 • Transelectrica limiteaza exportul de electricitate, din cauza conditiilor meteorologice

  Administratie locala
 • Locuintele din Mangalia, incalzite in sfarsit!

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joacă în centrul orașului Negru Vodă

  Administratie locala
 • Capelă mortuară în localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de pământ din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din Ciobanu pregătite pentru noul an școlar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771