Investitii ample in comuna Saligny

Februarie 2012, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Gabriel Tatulescu, edilul sef al administratiei locale din comuna are planuri mari pentru anul 2012, pe care spera sa le si duca la bun sfarsit, acestea fiind foarte importante pentru cetateni.

Doua din marile proiecte pe care primarul si-a propus sa le demareze si sa le si finalizeze sunt constructia unui Camin Cultural in Stefan Cel Mare si a unui lacas de cult in Faclia.
Gabriel Tatulescu a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, biserica ce poarta hramul "Sf. Dumitru" din satul Faclia este un pericol pentru viata celor aproximativ o mie de locuitori, aceasta fiind o fosta casa nemteasca, ce are o vechime de aproximativ 90 de ani. Din acest motiv, se doreste constructia unei noi biserici pe terenul unde se afla biserica actuala, suprafata acestuia fiind de 3.000 mp.

Se doreste ca in cel mai scurt timp, sa fie demarate lucrarile noii constructii, urmand ca dupa sfintirea noului lacas de cult, cel vechi sa fie demolat. Pe restul terenului ce va ramane liber dupa daramarea vechii biserici, se vor amenaja spatii verzi. Constructia noii biserici va aduce multa bucurie pe chipurile si in inimile credinciosilor, ce participa duminica de duminica la slujbe.


Camin Cultural in satul Stefan Cel Mare

Cu bani de la bugetul local al administratiei locale Saligny dar si cu sprijinul important al Consiliului Judetean Constanta (CJC), se doreste constructia unui Camin Cultural in Stefan Cel Mare. S-a propus realizarea acestei lucrari deoarece vechiul Camin Cultural a fost demolat in anul 1982 de regimul comunist. Urmeaza ca in perioada urmatoare sa fie incepute procedurile legale pentru realizarea acestui obiectiv. Lucrarea este necesara tinand cont de faptul ca locuitorii din Stefan cel Mare sunt privati de orice activitate culturala din lipsa de spatiu.


Articole din editia din data de Februarie 2012

 • Mircea Toader (PDL), despre oamenii morti in ger: au baut si au adormit acolo

  Administratie locala
 • Directorul Transelectrica, revocat din functie pentru proasta comunicare in privinta resurselor de energie disponibile

  Administratie locala
 • Navodari, orasul cu unele dintre cele mai scazute facturi la caldura

  Administratie locala
 • Transelectrica limiteaza exportul de electricitate, din cauza conditiilor meteorologice

  Administratie locala
 • Locuintele din Mangalia, incalzite in sfarsit!

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au ├«nceput lucr─ârile la re╚Ťeaua de canalizare ├«n Ciobanu

  Administratie locala
 • Se asfalteaz─â DJ 381 ├«n B─âr─âganu

  Administratie locala
 • ├Äncep lucr─ârile de reabilitare a malului surpat al Canalului Dun─âre-Marea Neagr─â din zona Cump─âna

  Administratie locala
 • Prim─âria Medgidia combate informa╚Ťiile ap─ârute ├«n mediul online. Ac╚Ťiunea de dezinfec╚Ťie continu─â

  Administratie locala
 • Institu╚Ťiile din Saligny au fost dezinfectate

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771