Viscolul, dusmanul autoritatilor din Silistea

Ianuarie 2012, Iulia Fţlfan

Administratie locala

In urma ninsorii puternice din data de 21 ianuarie 2012, comuna Silistea a ramas fara energie electrica pana pe data de 23 ianuarie 2012, orele 16.00, problemele abia incepand pentru locuitorii localitatii.

"In momentul in care in sfarsit a revenit electricitatea in casele oamenilor care rezistasera aproape 48 de ore fara curent, aceasta a venit cu o putere de 380 de volti in loc de cea normala de 220 volti.
Din cauza acestei erori provocate de Compania Enel, au fost distruse aparatele electrocasnice din peste 40 de gospodarii, insumand peste 100 de bucati (frigidere, congelatoare, boilere electrice, masini de spalat, aparate radio, televizoare, etc)", a declarat pentru Graiul Dobrogei, edilul administratiei locale Silistea, Mihai Soare.
Cum bine se stie, oamenii la tara traiesc greu, de pe o zi pe alta, muncind cu ziua la camp ori pe unde se mai gaseste. Tristetea de pe chipurile lor e cu atat mai mare cu cat nu le vine sa creada ca au ramas fara bunurile pe care le-au cumparat cu mare sudoare si cu mare truda, renuntand probabil la multe, pentru un televizor ori pentru o masina de spalat.

Si de aceasta data, primaria Silistea a fost alaturi de toti cetatenii comunei, afectati in mod direct de acest necaz, asistandu-i astfel la intocmirea cererilor de despagubire si depunerea acestora la Enel Medgidia.
In acest sens, pagubitii au formulat o cerere pentru despagubiri catre S.C. Enel Distrubutie S.A., Unitatea Teritoriala Retea Constanta, Centrul de Exploatare Medgidia. Aceasta a fost facuta in temeiul art.194 din HG nr. 1007/2004 privind aprobarea Regulamentului de furnizare a energiei electrice la consumatori. Fluctuatia de tensiune ce a avut loc in data de 23 ianuarie 2012, aproximativ orele 16:00, pe raza satului Silistea din comuna Silistea a dus la aceste evenimente neplacute. Prin cererea formulata se aduce la cunostinta art. 157 din HG 1007/2004 care prevede ca: "Furnizorul de energie electrica raspunde in fata consumatorului pentru calitatea serviciului de furnizare a energiei electrice, conform prevederilor Standardului de performanta pentru serviciul de furnizare a enerigei electrice, elaborat de autoritatea competenta si ale contractului de furnizare." in consecinta aveti obligatia de a furniza energie electrica la standarde de calitate si performanta si nu cu fluctuatii de tensiune.
Urmeaza ca in cel mai scurt timp sa fie realizata constatarea la fata locului de catre compania ce furnizeaza energia electrica, in vederea despagubirii conform articolului 85 litera k care prevede plata acestora "pentru daunele dovedite provocate de intreruperi/calitatea necorespunzatoare a energiei electrice furnizate, conform art. 187".
In cazul in care Enel nu va da curs acestor solicitari in maxim 10 zile lucratoare fiecare cetatean isi rezerva dreptul de a actiona in judecata compania pentru recuperarea prejudiciului creat.

Drumuri blocate de viscolulul puternic

Si cum o nenorocire nu vine niciodata singura, comuna Silistea a fost lovita de inca un viscol puternic, aducand cantitati insemnate de zapada pe drumurile comunale si judetene (DC 61 Silistea Seimeni, DC 63 Silistea Tepes Voda, DJ 224 Silistea Tortomanu).
Pentru a inlatura nametii de zapada de pe carosabil, administratia locala Silistea a actionat zi si noapte cu utilajele proprii (tractor cu lama si buldo-excavator). Astfel, s-a reusit ca situatia sa fie adusa la normal dar si cat mai putine persoane sa fie afectate de viscol.
Album foto

 • Articole din editia din data de Ianuarie 2012

 • Viscolul, dusmanul autoritatilor din Silistea

  Administratie locala
 • Iarna grea pentru locuitorii comunei Tortoman

  Administratie locala
 • Comuna Pecineaga in plina dezvoltare si modernizare

  Administratie locala
 • Educatia, o prioritate pentru edilul din Amzacea

  Administratie locala
 • Proiecte infloritoare pentru 2012 in Tuzla

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771