Iarna grea pentru locuitorii comunei Tortoman

Ianuarie 2012, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Din cauza ninsorii, zeci de localitati printre care si Tortoman au ramas fara curent electric, la Dropia in urma cu trei zile punandu-se chiar problema inlocuirii transformatorului ce a fost ars.

Vremea rea si viscolul care s-au abatut peste judetul Constanta au lasat mai multe localitati atat fara energie electrica dar si fara apa. Desi compania Enel a intervenit in vederea rezolvarii acestor probleme, se pare ca reprezenatatii companiei nu au fost destul de prompti pentru a repune in functiune curentul electric in toate zonele afectate.
Conform declaratiilor edilului sef al administratiei locale Tortoman Lucian Chitic, in satul Dropia lipsa energiei curente s-a extins pe o perioada de sase zile. Astfel ca, un numar de 86 de persoane au avut de suferit de pe urma acestor intamplari nefericite.
"Va pot spune ca Enel Dobrogea nu a intervenit desi au fost solicitati in mai multe randuri si de catre noi, administratia locala dar si de locuitorii comunei in special", a declarat pentru Graiul Dobrogei primarul Lucian Chitic.

De asemenea, in Tortoman iluminatul public nu a functionat inca de pe data de 27 ianuarie si pana in prezent, din cauza unor defectiuni majore pe retea.
"Si pentru aceasta problema am facut sesizari catre Enel, scris si telefonic dar fara nici un fel de rezultat. Am fost suparat si dezamagit totodata, deoarece nu e normal si firesc sa se intample asa. Pe toata aceasta perioada strazile comunei noastre au fost si sunt in plina bezna, dand astfel ocazia hotilor sa actioneze nestingheriti. Interventia angajatilor Enel Dobrogea in aceasta perioada a fost una lipsita de respect fata de locuitorii comunei care sunt si abonatii acestora ", a mai declarat edilul sef.
O alta problema pe care au avut-o toti cei afectati in aceasta perioada de lipsa energiei electrice a fost cauzata indirect tot de compania furnizoare de electricitate Enel.
Call-center-ul societatii, s-a dovedit a fi total ineficient, din cauza faptului ca timpul mediu de asteptare pentru a intra in legatura cu unul dintre operatorii existenti la nivel national este de minim 20 de minute. Astfel ca, toti cei ce au apelat numarul la care se semnaleaza deranjamentele vor avea parte de facturi mai mari, acestia fiind suprataxati cu cate 14 eurocenti pe minut, fara TVA.
Un numar de 20 de familii din cele doua blocuri de pe strada Toamnei au fost afectati semnificativ, astfel ca cei mari impreuna cu copiii mici au stat pe intuneric, la lumina lumanarilor timp de sase zile. Conditiile au fost unele greu de suportat mai cu seama ca, gerul a pus stapanire pe intreg judetul si astfel frigul s-a resimtit mult mai puternic decat in celelalte zile.

Detinatorii de utilaje din comuna au participat la deszapezire

In alta ordine, pe raza comunei s-a intervenit in vederea deszapezirii cu utilajele pe care administratia locala le are in doatare dar si cu utilajele proprii ale societatilor comerciale care isi desfasoara activitatea pe raza comunei Tortoman.
Utilajele au deszapezit drumul judetean 224 (DJ 224) Tortoman-Medgidia pentru a facilita accesul catre orasul Medgidia.
De asemenea, nu s-au inregistrat incidente majore cu toate ca drumul comunal 58 (DC 58) Cuza Voda Dropia Dorobantu a fost oarecum in nameti.


Album foto

 • Articole din editia din data de Ianuarie 2012

 • Viscolul, dusmanul autoritatilor din Silistea

  Administratie locala
 • Iarna grea pentru locuitorii comunei Tortoman

  Administratie locala
 • Comuna Pecineaga in plina dezvoltare si modernizare

  Administratie locala
 • Educatia, o prioritate pentru edilul din Amzacea

  Administratie locala
 • Proiecte infloritoare pentru 2012 in Tuzla

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Antoneta Prodan, viceprimarul suspendat din Castelu a c├ó╚Ötigat procesul intentat de Prefectul Jude╚Ťului Constan╚Ťa

  Administratie locala
 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771