Educatia, o prioritate pentru edilul din Amzacea

Ianuarie 2012, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Seful administratiei locale Constantin Radu si-a propus pentru acest an sa finalizeze intr-un timp cat mai scurt noua unitate de invatamant din comuna si de asemenea spera ca va primi fondurile necesare pentru construirea gradinitelor.

Cu bani de la Guvern si de la Uniunea Europeana, se lucreaza in acest moment la constructia unei noi scoli in comuna Amzacea. Lucrarile la noua cladire P+1 au inceput in 2011 la sfarsitul lunii noiembrie si putem spune ca elevii ce-i vor calca pragul, se vor putea mandri cu o scoala construita la standarde europene.
Elevii din clasele I VIII au nevoie de aceasta unitate scolara, vechimea actualului imobil in care acestia invata fiind de aproximativ 100 de ani. Edilul sef a declarat pentru Graiul Dobrogei ca banii pentru constructie vin de la Guvernul Romaniei si ca de utilitati se va ocupa primaria Amzacea. Lucrarea este cu atat mai importanta dat fiind faptul ca Guvernul va introduce in acest an noua lege a educatiei. "Odata cu implementarea actualei Legi a Educatiei, numarul copiilor de la sate se reduce. Creste insa efectivul de elevi din comuna, pentru ca legea ne solicita sa-i aducem pe copiii din sate la comuna, din acest motiv s-a si impus constructia scolii", a declarat Constantin Radu.

Dupa finalizarea lucrarilor la cladirea noii institutii scolare, se vor demara lucrarile de constructie a unei sali in care va fi amenajat un cabinet de informatica. Beneficiarii acestuia vor fi toti elevii claselor I-VIII din cadrul Scolii generale Amzacea.

Constantin Radu: "Sper in finalizarea cat mai urgenta a celor trei Gradinite"

Primarul comunei Amzacea Constantin Radu, spera ca la acest inceput de an 2012 sa primeasca de la Guvern fondurile necesare pentru a finaliza constructia celor trei gradinite din comuna. In Amzacea si la Scarisoreanu gradinitele sunt construite intr-o proportie de 80%, pe cand la Casicea doar 40% din proiectul unitatii prescolare a fost terminat. Se doreste ca cele trei investitii sa fie realizate la standarde europene, cu sali de clasa spatioase, cu laboratoare de informatica, cu sali de gimnastica dar si cu cabinete de asistenta medicala. "La gradinita din Amzacea am acoperit tamplaria cu celofan, pentru a nu ne costa mai multi bani investitia, pentru a o proteja pe cat posibil", a explicat primarul Constantin Radu.
Comuna Amzacea numara 450 de scolari si prescolari.


Articole din editia din data de Ianuarie 2012

 • Viscolul, dusmanul autoritatilor din Silistea

  Administratie locala
 • Iarna grea pentru locuitorii comunei Tortoman

  Administratie locala
 • Comuna Pecineaga in plina dezvoltare si modernizare

  Administratie locala
 • Educatia, o prioritate pentru edilul din Amzacea

  Administratie locala
 • Proiecte infloritoare pentru 2012 in Tuzla

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771