Investitii de amploare in comuna Independenta

Ianuarie 2012, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Cristea Gascan, primarul localitatii si-a propus pentru acest an inceperea dar si finalizarea cu succes a mai multor proiecte importante pentru locuitorii comunei Independenta.

In ceea ce priveste proiectele aflate in acest moment in derulare, amintim de lucrarile la cele doua grupuri sociale din Tufani si Olteni, unde vor functiona dispensare, biroul primarului, cel al consilierilor locali, posturi de politie. De asemenea se doreste si realizarea unei incaperi pentru fiecare centru in parte, denumita sala pentru activitati, care sa le ofere oamenilor spatiul necesar desfasurarii diverselor activitati. Pentru moment s-au desfasurat lucrari la acoperis, instalatia electrica si cea sanitara, reparatii dar si zugraveli interioare. Edilul spera ca in luna lui Martisor toate lucrarile sa fie gata in proportie de 100%. "Investitia se ridica la aproximativ 200.000 de lei fiecare centru in parte", a mai explicat Cristea Gascan.

Lucrari de infrastructura

Administratia locala a comunei si-a mai propus pentru acest an, pietruirea a 15 kilometri de drumuri prin programul Consiliului Judetean Constanta, in contract cu Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri (RAJDP) in Independenta si Movila Verde. De asemenea, se doreste amenajarea a 5 kilometri de alei pietonale si trotuare in toate satele. Achizitia tuturor materialelor necesare s-a realizat inca de anul trecut si se ridica la valoarea de 15.000 euro, bani de la bugetul local.
Totodata, edilul sef isi doreste continuarea proiectelor de infrastructura, printre cele mai importante numarandu-se introducerea sistemului de alimentare cu apa potabila in satele Tufani si Fantana Mare. "Ne aflam in negocieri cu Regia Autonoma Judeteana de Apa (RAJA), in vederea atacarii celor doua proiecte cu privire la alimentarea cu apa a celor doua localitati, ele fiind respinse pe toate programele prin care am incercat sa le fac. Proiectele pe care le-am depus au fost declarate eligibile dar nefinantabile. E vorba de 9 km de retea de apa si de doua puturi, sper ca aceste investitii sa prinda viata intr-un final", a mai declarat Cristea Gascan pentru Graiul Dobrogei.

Articole din editia din data de Ianuarie 2012

 • Viscolul, dusmanul autoritatilor din Silistea

  Administratie locala
 • Iarna grea pentru locuitorii comunei Tortoman

  Administratie locala
 • Comuna Pecineaga in plina dezvoltare si modernizare

  Administratie locala
 • Educatia, o prioritate pentru edilul din Amzacea

  Administratie locala
 • Proiecte infloritoare pentru 2012 in Tuzla

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771