Mihai Claudiu Tusac ar putea reveni in functia de primar al Mangaliei intr-o luna de zile

Ianuarie 2012, Adrian Nicarel

Politic

Joi, 19 ianuarie 2011, la Inalta Curte de Casatie si Justitie a avut loc o infatisare in in dosarul 9456/1/2011 in care prefectul Iorga Claudiu Palaz solicita stramutarea procesului cu primarul pe care l-a suspendat abuziv, Mihai Claudiu Tusac pe motiv ca instanta constanteana ar fi partinitoare.
La aceasta prezentare, prefectul a solicitat si amanarea termenului de judecata cu doua saptamani pentru a depune concluzii scrise, dar instanta a respins cererea lui si a dat sentinta favorabila partii intimate, in sensul ca urmatoarea infatisare va avea loc in maxim 30 de zile la Tribunalul Buzau, cand instanta se va pronunta cu sentinta definitiva si irevocabila.

Primarul suspendat abuziv si ilegal, Mihai Claudiu Tusac afirma ca aceasta hotarare a Inaltei Curti este benefica deoarece nu s-a acceptat cererea de amanare formulata de avocatii prefectului si in termen de 30 de zile se va judeca procesul indiferent de locatie. Astfel, in maxim 3 zile dosarul si toate documentele depuse vor fi trimise de la Tribunalul Constanta la cel buzoian, urmand ca in 30 de zile Mangalia sa revina la normalitate, cu un primar ales de cetateni si un viceprimar ales de catre Consiliul Local. Cetatenii sa nu mai resimta problemele produse de blocarea activitatii administratiei locale.

"Am incredere in Justitia romaneasca! Indiferent unde se va judeca procesul, la Buzau sau la orice alta instanta din tara, voi astepta o hotarare definitiva si irevocabila. Incercarea prefectului de a prelungi termenul de judecata a esuat, in o luna voi reveni la Mangalia si nu cred ca va mai avea curajul sa ma suspende pentru a treia oara, sa treaca din nou peste deciziile instantei romanesti ca doar nu este el deasupra legii! Dupa revenirea pe functie prima mea preocupare va fi CETATEANUL, oamenii simpli care au suferit destul din cauza blocajului administratiei locale", a precizat Mihai Claudiu Tusac.

Articole din editia din data de Ianuarie 2012

 • Taxa auto ar putea fi amanata cu un an. Ministrul Mediului a cerut reanalizarea legii

  Politic
 • Baconschi: Aud sau citesc ca se prefigureaza o succesiune pe linia UNPR la MAE

  Politic
 • Ludovic Orban demisioneaza din functia de deputat. Gestul lui Orban nu ar fi singular

  Politic
 • Mihai Claudiu Tusac ar putea reveni in functia de primar al Mangaliei intr-o luna de zile

  Politic
 • 200 de copii din Navodari invata sa patineze

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Viceprimarul din Castelu, Antoneta Prodan, consideră revocarea sa din funcție un exces de putere

  Politic
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771