Proiecte pentru locuitorii comunei Sacele

Ianuarie 2012, Adrian Nicarel

Administratie locala

Inceputul de an este marcat atat de realizari importante pentru comuna dar si de ceva dezamagiri pentru edilul sef Ion Oprea, care se declara nemultumit de Ordonanta de urgenta 124/2011.

Una din lucrarile de care seful administratiei locale Sacele este multumit si care se va continua si in acest an este pietruirea a 6 km de drumuri, alti 7 fiind deja finalizati. "Asteptam doar ca vremea sa se incalzeasca si imediat ne vom apuca din nou de lucru. La final voi putea spune mandru ca drumurile sunt pietruite intr-un procent de 100%, mai cu seama ca au fost realizate cu utilajele primariei si cu fonduri de la bugetul local al primariei", a declarat edilul sef Ion Oprea pentru ziarul nostru.

Acoperis nou la gradinita din comuna

Vacanta prescolarilor de la gradinita cu program prelungit din Sacele, a fost momentul cel mai prielnic pentru a se demara lucrarile de schimbare a acoperisului institutiei, in suprafata de 170 mp. Astfel ca, s-a alocat de la bugetul local suma de 160.000 lei pentru procurarea tablei pentru noul acoperis, vechea tigla fiind astfel de domeniul trecutului. "Mi-am dorit ca cei 100 de prescolari sa-si desfasoare activitatile prescolare de zi cu zi in cele mai bune conditii, micutii si nu numai fiind mereu o prioritate pentru mine", a declarat Ion Oprea.

"Refuz sa aplic Ordonanta de urgenta 124/2011"

Ordonanta de urgenta 124/2011 pentru modificarea si completarea unor acte normative care reglementeaza acordarea de beneficii de asistenta sociala, publicata in Monitorul Oficial nr. 941/30.12. 2011 l-a suparat foarte tare pe edil. Aceasta ordonanta prevede ca neachitarea obligatiilor legale fata de bugetul local pe care le au asistatii sociali, conduce la suspendarea pe o perioada de cinci luni a drepturilor prevazute de ordonanta de urgenta, incepand cu drepturile aferente lunii februarie. "Eu nu aplic asa ceva in comuna pe care o conduc, prefer sa primesc amenda pentru aceasta decizie decat sa iau eu unica sursa de venit a acestor oameni. Nu se poate ca tot de la ei sa ceara, ei sunt nevinovati", a declarat indignat edilul sef al comunei Ion Oprea.Articole din editia din data de Ianuarie 2012

 • Taxa auto ar putea fi amanata cu un an. Ministrul Mediului a cerut reanalizarea legii

  Administratie locala
 • Baconschi: Aud sau citesc ca se prefigureaza o succesiune pe linia UNPR la MAE

  Administratie locala
 • Ludovic Orban demisioneaza din functia de deputat. Gestul lui Orban nu ar fi singular

  Administratie locala
 • Mihai Claudiu Tusac ar putea reveni in functia de primar al Mangaliei intr-o luna de zile

  Administratie locala
 • 200 de copii din Navodari invata sa patineze

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771