Anul nou vine cu gratuitati la caldura pentru navodareni

Decembrie 2011, Adrian Nicărel

Administratie locala

Inca de la lansarea proiectul "Ideea mea si norocul tau" de catre primarul Nicolae Matei, printre locuitorii orasului abonati ai sistemului centralizat de furnizare a energiei termice s-a creat o isterie; majoritatea celor care nu aveau achitata factura de caldura au rezolvat aceasta problema, tocmai pentru ca regulamentul sa nu-i impiedice sa intre in aceasta competitie locala, unica la nivel national, initiata de edil.
Primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, a demarat, la sfarsitul lunii noiembrie, proiectul privind extragerile pentru scutirile la plata agentului termic in Navodari. Dupa o scurta informare cu privire la ceea ce inseamna si se doreste a fi acest proiect, navodarenii au aflat care sunt primii norocosi ai programului.
Prima sesiune de extrageri a fost organizata pe 29 noiembrie si sunt deja 300 de beneficiarii ai reducerilor la caldura pentru luna noiembrie.
Astfel, primul care a extras din cele doua urne special amenajate si in care au fost introduse tichete cu numele si adresa celor 9.057 de abonati la sistemul centralizat de distribuire a energiei termice a fost chiar primarul orasului, Nicolae Matei, initiatorul proiectului. Dupa doua incercari nereusite din cauza faptului ca primii doi extrasi aveau datorii la intretinere, ceea ce atrage invalidarea biletului, conform regulamentului primul numar extras valid a fost 3.109, respectiv abonatul Lucia Botezatu, cu domiciliul in Bl. 6 Chimie Ap. 10. Ea este prima care va beneficia de gratuitate la factura de caldura pe luna noiembrie.
"Cei 300 de castigatori beneficiaza de acoperirea valorii facturii de energie termica pentru luna in care a avut loc extragerea; din acestia, 50 de abonati vor participa la extrageri luna de luna, indiferent daca in lunile anterioare au mai beneficiat de gratuitate, iar 250 de abonati vor avea gratuitate prin rotatie pe parcursul a doi ani, in functie de tragerea la sorti, iar cei care beneficiaza de gratuitate nu mai participa la tragerea la sorti in lunile ulterioare", a declarat primarul din Navodari.
Proiectul "Ideea mea si norocul tau" va continua la sfarsitul fiecarei luni, cand organizatorii vor face extrageri pentru alti 250 de abonati care vor fi scutiti de la plata facturii la agentul termic. Luna aceasta, evenimentul este programat sa se desfasoare aproape de Revelion.
Regulamentul prevede ca la inscrierea in acest concurs navodarenii trebuie sa nu aiba restante la caldura. La prima extragere, un navodarean a pierdut gratuitatea pentru o restanta la intretinere in valoare de doar 12 lei. "Regulamentul este regulament si el nu ne permite sa-i validam pe aceia care inregistreaza restante la plata facturilor la energia termica", a precizat primarul Nicolae Matei la momentul respectiv si le-a reamintit localnicilor si de angajamentul care prevede ca timp de 2 ani nu se vor debransa, in caz contrar trebuie sa restituie banii.

Articole din editia din data de Decembrie 2011

 • Refacerea promenadei din Eforie Nord

  Administratie locala
 • Anul nou vine cu gratuitati la caldura pentru navodareni

  Administratie locala
 • Pachete de sarbatori pentru nevoiasii din Navodari

  Administratie locala
 • Proiecte importante pentru locuitorii din Harsova

  Administratie locala
 • Parc de recreere, in zona Cazinoului din Eforie Sud

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771