Locuitorii Mangaliei ingheata in case din cauza luptelor politice

Noiembrie 2011, Adrian Nicărel

Social

Vineri seara (18 noiembrie 2011 n.r.) cetatenii municipiului Mangalia au descoperit ca-si vor petrece zilele de iarna, poate si sarbatorile, fara apa calda si caldura.
Conducerea societatii Callatis Therm SA a stopat furnizarea caldurii si a apei calde catre cetateni, pe motiv ca Primaria Municipiului Mangalia ar avea restante de peste 4.300.000 lei desi Primaria a facut toate platile la zi, urmand ca societatea sa-si primeasca banii din subventiile de la bugetul de stat (Guvernul Romaniei), in urma unei sentinte judecatoresti.
Primarul Mihai Claudiu Tusac, suspendat din functie pentru a doua oara de catre prefect, insista ca oamenii sa nu se lase pacaliti: "in spatele deciziei celor de la Callatis Therm se afla deputatul Zanfir Iorgus si reprezentantul Guvernului in judetul Constanta. Disperati ca vin alegerile si ca s-ar putea sa piarda si de data asta, acestia au facut presiuni pentru ca societatea de termoficare sa nu tina cont de oameni, sa opreasca apa calda si caldura, sperand ca oamenii vor da vina pe mine! Cum puteam sa iau eu aceasta decizie in an preelectoral?! Ce fel de om poti fi sa-ti faci calcule politice pe sanatatea batranilor si a copiilor?!"
Conducerea Callatis Therm SA nu mai raspunde la telefoanele administratiei publice locale. Patronilor acestei companii pare sa nu le pese ca au incalcat grav contractul, criteriile de acordare a licentei pentru astfel de obiect de activitate, normele guvernamentale etc. prin aceasta decizie luata uniletaral. Cine-i apara? Legea spune ca sistarea caldurii poate fi facuta numai in cazul in care exista o defectiune in sistem si numai dupa un anunt prealabil, cu trei zile inainte. Pe de alta parte, societatea este obligata sa asigure caldura si rezerva de combustibil in orice conditii.
"Sper ca aceasta nedreptate care li se face locuitorilor Mangaliei sa inceteze cat mai curand. E inuman sa opresti apa calda si caldura ca sa castigi o lupta politica. Eu personal indemn orice asociatie de locatari sa dea in judecata firma Callatis Therm si ma ofer sa-i sprijin punandu-le la dispozitie avocati pro-bono (gratuit). In contractele pe care Callatis Therm le are separat cu asociatiile de locatari nu scrie nicaieri ca firma are dreptul sa opreasca apa calda si caldura pe motiv ca nu si-au incasat subventiile de la stat, in conditiile in care asociatiile nu au datorii catre ei. M-am asteptat la orice, la stoparea tuturor proiectelor pe care Primaria le are in derulare, dar nu mi-a trecut nici macar o fractiune de secunda prin cap faptul ca vor recurge la asa ceva!" a mai declarat Mihai Claudiu Tusac.

Articole din editia din data de Noiembrie 2011

 • USL va declansa procedura de suspendare din functie a presedintelui Basescu

  Social
 • Fotbal Liga a IV a

  Social
 • Centrul de Permanenta din Baneasa este functional

  Social
 • Copiii din Razoare vor avea gradinita

  Social
 • Primaria Navodari doreste sa amenajeze un patinoar cu sprijinul Rompetrol

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771