Proiecte importante pentru comuna Sacele

15 Noiembrie 2011, Iulia Flfan

Administratie locala

Edilul administratiei locale din comuna Sacele, Ioan Oprea, are pe agenda de prioritati realizarea mai multor proiecte pana in 2012, in vederea dezvoltarii localitatii si a imbunatatirii vietii locuitorilor comunei pe care o conduce.
Unul dintre acestea este proiectul integrat "Modernizari in comuna Sacele", ce cuprinde introducerea unui sistem de canalizare, refacerea drumurilor afectate de construirea sistemului de canalizare, constructie After-School si protejare situri arheologice, depus la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), Masura 3.2.2. cu o valoare de 3.579.158 euro cu TVA. Un alt proiect vizeaza "Modernizarea drumului de exploatare in comuna Sacele, dintre localitate si lacul Istria, depus la APDRP, pe Masura 1.2.5., valoarea proiectului fiind de 2.874.970 euro cu TVA. Conform declaratiilor edilului sef, cele doua proiecte au trecut de Comisia Tehnica de avizare de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Totodata, administratia locala Sacele are in plan sa duca la bun sfarsit si proiectul care va realiza o baza sportiva cu teren de fotbal omologabil tip 1, depus la Cancelaria Primului - Ministru, dar si proiectul prin care se va construi o sala de sport, depus la Compania Nationala de Investitii (C.N.I).
Pe lista de prioritati a primariei Sacele, se mai numara si lucrarile de amenajare peisagera, spatiu verde si imobilier urban in localitatile Sacele si Traian, proiectul fiind depus la Administratia Fondului pentru Mediu. Un alt proiect propus pentru a fi realizat pana in 2012 este cel care face referire la construirea a 12 km de drumuri in intravilanul comunei. De asemenea, primarul Ioan Oprea si-a propus sa alimenteze cu energie electrica cartierul destinat construirii de locuinte pentru tineri si case pentru specialisti, in conformitate cu programul "Renasterea satului romanesc".
Alte doua proiecte de pe lista primariei sunt cele pentru achizitionarea de echipamente pentru serviciul voluntar de situatii de urgenta (buldoexcavator si vidanje) si pentru construirea de 10 case pentru specialisti prin Programul " Renasterea Satului Romanesc", intentie comunicata Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului. Un ultim proiect depus la MDRT si propus pentru a fi finantat prin PNDI, avizat de comisia de avizare este " Canalizare si statie de epurare in localitatea Sacele", valoarea acestuia fiind de 2.022.090 euro fara TVA.

Articole din editia din data de 15 Noiembrie 2011

 • Primarul din Mangalia, eliberat din functie prin ordin al prefectului

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Inaugurari cu fast in comuna Gradina

  Administratie locala
 • Proiectele de dezvoltare ale orasului Navodari au fost aprobate de Consiliul Local

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Obiective îndrăznețe în comuna Tîrgușor

  Administratie locala
 • Lucrări de pietruire a drumurilor din Comana

  Administratie locala
 • Modernizarea infrastructurii rutiere, prioritatea autorităților locale din Cobadin

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea dispensarului din Negru Vodă

  Administratie locala
 • Fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea comunei Saraiu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771