Casa Tineretului din Agigea inaugurata de Sfantul Dimitrie cel Nou

Noiembrie 2011, Iulia Flfan

Administratie locala

Pe data de 27 octombrie locuitorii din Agigea au participat la un dublu eveniment pentru comuna lor. Dimineata au participat la slujba de la biserica cu hramul Sf. Dumitru, dupa care au fost prezenti la inaugurarea Casei Tineretului.
Pe data de 5 mai, in prezenta unor oaspeti de seama, printre care presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, reprezentantii administratiei locale au pus piatra de temelie a noii cladiri. Piatra de temelie s-a sfintit printr-o slujba de preotii din localitate, pergamentul cu inscriptiile constructiei fiind introdus intr-un cilindru din inox de catre presedintele Consiliului Judetean Constanta. Cilindrul a fost plantat mai apoi la temelia constructiei, dupa care s-a turnat mortarul de catre Nicusor Constantinescu impreuna cu edilul Cristian Cirjaliu si copiii prezenti la eveniment.
Inaugurarea Casei Tineretului din localitate, s-a facut in prezenta a peste 200 de localnici si a unor oficialitati din judetul Constanta. Dupa slujba de sfintire oficiata de preoti la noua institutie, cei prezenti au putut vizita cladirea. Locuitorii care au avut ocazia sa vada pentru prima data interiorul, s-au declarat mai mult decat multumiti deoarece materialele de constructie cat si mobilierul sunt de cea mai buna calitate.
Cristian Carjaliu, edilul administratiei locale Agigea s-a declarat extrem de multumit de finalizarea constructiei "Aceasta investitie era necesara pentru comunitatea locala, cu atat mai mult cu cat in comuna nu exista niciun asezamant cultural". Activitatile culturale din Agigea se desfasurau pana acum intr-un spatiu de 60 mp pe care fosta administratie il inchiriase pentru activitati conexe sportului si care a fost demolat pentru construirea unei noi gradinite, inaugurata la inceputul anului scolar. Casa Tineretului este amplasata pe terenul liber de la intersectia DN 39 cu DN 38, are o capacitate de 200 de persoane si include atat un spatiu pentru biblioteca cat si incaperi repartizate pentru activitatile culturale. Constructia ce se intinde pe o suprafata de 600 mp, va avea o sala de spectacole, vestiare, cabine pentru artisti, toalete, sala de internet fiind dotata si cu rampa de acces pentru persoanele cu dizabilitati.
Lucrarile Casei Tineretului au fost demarate in 6 mai 2011, dupa ce Primaria Agigea a predat terenul Consiliului Judetean Constanta (CJC) care a realizat constructia. "Investitia este de 1,9 milioane de lei. Consiliul Local a venit cu o investitie de 250.000 de lei pentru amenajarea exteriorului cladirii, bani care vor fi cuprinsi in bugetul pentru anul viitor. Speram ca undeva la 1 februarie aceasta Casa a Tineretului sa poata fi functionala. Daca ne ajuta Dumnezeu, poate reusim sa o dam mai devreme in functiune, de Craciun, poate facem un efort", a declarat edilul Cristian Cirjaliu.
Pentru perimetrul din fata Centrului de Tineret, administratia locala are depus un proiect pentru infiintarea unui centru de informare turistica, investitie care va ajunge la 250.000 de euro, bani europeni. "Mai avem un Centru de Tineret, altul decat acesta, tot pe bani europeni, de 2,4 milioane de lei, pe Zona Metropolitana, care se afla langa stadionul din comuna si urmeaza a fi inaugurat pana la sfarsitul anului", a mai adaugat primarul. Acesta promite ca inaugurarea stadionului din Agigea va fi o surpriza placuta pentru toata lumea si ca va fi un stadion in adevaratul sens al cuvantului, cu tot cu anexe, cu vestiare, tribune, un teren mare de fotbal si unul mic.
La festivitatea de inaugurare au mai participat parlamentarii PSD Alexandru Mazare si Eduard Martin dar si edilii din Tuzla, Topraisar si Tortoman. "Am promis, in 2008, ca vom construi in Agigea un lacas pentru tineri. El a fost finalizat intr-un timp record, iar tinerii vor beneficia de un asezamant cultural extrem de necesar. Ne-am tinut de cuvant si vom merge mai departe chiar daca avem parte numai pe piedici din partea guvernantilor", a declarat presedintele Nicusor Constantinescu. Consiliul Judetean Constanta a anuntat ca va continua sa investeasca la Agigea astfel ca au fost alocate fonduri pentru reabilitarea gradinitei, realizarea retelei de canalizare si racordarea la gaze. Bugetul localitatii Agigea este insuficient pentru a face astfel de investitii, mai ales ca Guvernul a taiat din fondurile alocate comunei.Album foto

 • Articole din editia din data de Noiembrie 2011

 • Arbitru din liga a 4-a batut cu pumnii si picioarele in cap pina a lesinat

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Agigea inaugurata de Sfantul Dimitrie cel Nou

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Amenajarea sistemului de canalizare din Lumina se apropie de final

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771